Рецепт Печеня з м'ясом і грибами фото

Печеня з м'ясом і грибами
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Свинина , Гриби
Вегетаріанське харчування
На вечерю , На святковий стіл
Гарячі страви , Печеня
Кількість порцій: 5
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Хочу поділитися одним зі своїх улюблених рецептів. Приготоване в горщиках м'ясо виходить дуже м'яким і ніжним, а овочі не втрачають свою форму. Обов'язково спробуйте.

Опис приготування:

У горщики для печені будемо викладати інгредієнти шарами. Спочатку йде шар з обсмажених цибулі і моркви. Потім шматочки картоплі і тертий сир. Наступні два шари - обсмажені гриби і шматочки м'яса. Залийте вміст горщиків сумішшю сметани і вершків, посипте нарізаною зеленню і поставте в духовку на одну годину. Для 5 хвилин до готовності посипте тертим сиром. Перед подачею охолодіть блюдо до теплого стану і перемішайте. Смачного!

  • Свинина - 700 грам
  • Гриби - 500 грам
  • Сир - 250 грам
  • Вершки - 150 грам
  • Крем - 50 грам
  • Картопля - 12 штук
  • Цибуля - 3 штуки
  • Морква - 1 штука
  • Рослинна олія - За смаком
  • Зелень - За смаком
  • Сіль, спеції - За смаком
печеня з м'ясом і грибами - фото крок 1
Лук поріжте, моркву натріть на тертці. Злегка обсмажте їх на олії на середньо-високому вогні і складіть на дно горщиків для жаркого.
печеня з м'ясом і грибами - фото крок 2
Зверху викладіть порізану великими кубиками картоплю, посоліть і посипте тертим сиром.
печеня з м'ясом і грибами - фото крок 3
Гриби трохи обсмажте на сковороді і також викладіть в горщики.
печеня з м'ясом і грибами - фото крок 4
І останній шар - обсмажте на сильному вогні шматочки м'яса з додаванням солі і перцю і викладіть їх в горщик.
печеня з м'ясом і грибами - фото крок 5
Залийте вміст горщиків сумішшю сметани і вершків, посипте нарізаною зеленню і поставте в духовку на одну годину. Для 5 хвилин до готовності посипте тертим сиром. Перед подачею охолодіть блюдо до теплого стану і перемішайте.

Схожі рецепти