Печеня з м'ясом і грибами
(покроковий рецепт з фото)
Хочу поділитися одним зі своїх улюблених рецептів. Приготоване в горщиках м'ясо виходить дуже м'яким і ніжним, а овочі не втрачають свою форму. Обов'язково спробуйте.
У горщики для печені будемо викладати інгредієнти шарами. Спочатку йде шар з обсмажених цибулі і моркви. Потім шматочки картоплі і тертий сир. Наступні два шари - обсмажені гриби і шматочки м'яса. Залийте вміст горщиків сумішшю сметани і вершків, посипте нарізаною зеленню і поставте в духовку на одну годину. Для 5 хвилин до готовності посипте тертим сиром. Перед подачею охолодіть блюдо до теплого стану і перемішайте. Смачного!
- Свинина - 700 грам
- Гриби - 500 грам
- Сир - 250 грам
- Вершки - 150 грам
- Крем - 50 грам
- Картопля - 12 штук
- Цибуля - 3 штуки
- Морква - 1 штука
- Рослинна олія - За смаком
- Зелень - За смаком
- Сіль, спеції - За смаком
Лук поріжте, моркву натріть на тертці. Злегка обсмажте їх на олії на середньо-високому вогні і складіть на дно горщиків для жаркого.
Зверху викладіть порізану великими кубиками картоплю, посоліть і посипте тертим сиром.
Гриби трохи обсмажте на сковороді і також викладіть в горщики.
І останній шар - обсмажте на сильному вогні шматочки м'яса з додаванням солі і перцю і викладіть їх в горщик.
Залийте вміст горщиків сумішшю сметани і вершків, посипте нарізаною зеленню і поставте в духовку на одну годину. Для 5 хвилин до готовності посипте тертим сиром. Перед подачею охолодіть блюдо до теплого стану і перемішайте.