Рецепт Печеня зі свинини з картоплею і грибами фото

Печеня зі свинини з картоплею і грибами
(покроковий рецепт з фото)

Італійська кухня
М'ясо, Овочі, Свинина, Картопля
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Гарячі страви, Печеня

Складно уявити собі святковий стіл без хорошого, ситного гарячого. Таке блюдо зазвичай не готуєш в буденний день, а робиш його тільки по особливих випадках для всіх гостей.

Нещодавно я вирішила вивчити, як приготувати печеню зі свинини з картоплею і грибами. Тепер ділюся цим рецептом з вами. На вечерю таке гаряче теж буде вдалим рішенням. Воно з одного боку простий, а з іншого - досить урочисте. Спробуйте і інше м'ясо в приготуванні цієї страви.

  • Свинина грудинка - 500 грам
  • Картопля - 1 кілограм
  • Печериці - 150 грам
  • Ріпчаста цибуля - 50 грам
  • Морква - 50 грам
  • Рослинна олія - 70 мілілітрів
  • Сіль - За смаком
  • Чорний мелений перець - За смаком
  • Зелень - За смаком
печеня зі свинини з картоплею і грибами - фото крок 1
М'ясо промийте, наріжте шматочками в 4 см. Обсмажте його в олії до золотистої скоринки.
печеня зі свинини з картоплею і грибами - фото крок 2
Картопля помийте, почистіть і наріжте великими кубиками.
печеня зі свинини з картоплею і грибами - фото крок 3
Лук почистіть і досить крупно наріжте. Печериці помийте і крупно наріжте.
печеня зі свинини з картоплею і грибами - фото крок 4
Чистий, помийте і крупно натріть моркву. Додайте її до м'яса на сковороду разом з цибулею. Все перемішайте і продовжуйте смажити.
печеня зі свинини з картоплею і грибами - фото крок 5
Через хвилин 7 вимкніть плиту. Зберіть блюдо. У каструлю на дно покладіть картоплю, далі - інгредієнти зі сковороди, а в кінці - гриби. Все посоліть і поперчіть.
печеня зі свинини з картоплею і грибами - фото крок 6
Накрийте каструлю кришкою і поставте в духовку при 180 градусах. Запікайте приблизно півтори години.
печеня зі свинини з картоплею і грибами - фото крок 7
Блюдо подавайте, посипавши дрібно нарубаної зеленню. Смачного!

Схожі рецепти