Печеня зі свинини з картоплею і грибами
(покроковий рецепт з фото)
Складно уявити собі святковий стіл без хорошого, ситного гарячого. Таке блюдо зазвичай не готуєш в буденний день, а робиш його тільки по особливих випадках для всіх гостей.
Нещодавно я вирішила вивчити, як приготувати печеню зі свинини з картоплею і грибами. Тепер ділюся цим рецептом з вами. На вечерю таке гаряче теж буде вдалим рішенням. Воно з одного боку простий, а з іншого - досить урочисте. Спробуйте і інше м'ясо в приготуванні цієї страви.
- Свинина грудинка - 500 грам
- Картопля - 1 кілограм
- Печериці - 150 грам
- Ріпчаста цибуля - 50 грам
- Морква - 50 грам
- Рослинна олія - 70 мілілітрів
- Сіль - За смаком
- Чорний мелений перець - За смаком
- Зелень - За смаком
М'ясо промийте, наріжте шматочками в 4 см. Обсмажте його в олії до золотистої скоринки.
Картопля помийте, почистіть і наріжте великими кубиками.
Лук почистіть і досить крупно наріжте. Печериці помийте і крупно наріжте.
Чистий, помийте і крупно натріть моркву. Додайте її до м'яса на сковороду разом з цибулею. Все перемішайте і продовжуйте смажити.
Через хвилин 7 вимкніть плиту. Зберіть блюдо. У каструлю на дно покладіть картоплю, далі - інгредієнти зі сковороди, а в кінці - гриби. Все посоліть і поперчіть.
Накрийте каструлю кришкою і поставте в духовку при 180 градусах. Запікайте приблизно півтори години.
Блюдо подавайте, посипавши дрібно нарубаної зеленню. Смачного!