Печеня по-іспанськи
(покроковий рецепт з фото)
З таким блюдом навіть буденний вечерю стане святковим. Дуже красиве і апетитне печеня. Для приготування постарайтеся підібрати шматочок свинини пожирнее. Готується досить швидко.
Печеня по-іспанськи готуйте так: розтопіть вершкове масло, додайте пропущений через прес зубчик часнику і обсмажте шматочки свинини, які попередньо промаринується півгодини в соку з оливок. На деко викладіть кільця цибулі, на нього шматочки м'яса і солодкого перцю, а також порізані пластинками печериці. Збризніть м'ясо і овочі вином і полийте сумішшю з свіжовичавленого апельсинового соку, оливкового масла, оцту і подрібненого часнику. Запечіть в духовці протягом 20 хвилин. При подачі прикрасьте блюдо свіжою зеленню і оливками. Смачного!
- Свинина - 500 грам
- Печериці - 150 грам
- Вершкове масло - 100 грам
- Солодкий перець - 2 штуки
- Цибуля - 2 штуки
- Банку зелених оливок - 1 штука
- Часник - 3 зубчики
- Винний оцет - 2 Ст. Ложки
- Оливкова олія - 3 Ст. Ложки
- Апельсиновий сік - 100 мілілітрів
- Вино біле напівсолодке - 30 мілілітрів
- Сіль - За смаком
Свинину порізати на невеликі шматочки і замаринуйте протягом півгодини в соку з баночки з оливками.
На вершковому маслі обсмажте пропущений через прес зубчик часнику і викладіть на сковороду м'ясо. Обсмажте до рум'янцю з двох сторін, потім промокніть кожен шматочок серветкою від зайвого жиру.
На деко викладіть кільця цибулі, на нього шматочки м'яса і солодкого перцю, а також порізані пластинками печериці. Збризніть м'ясо і овочі вином.
В окремому посуді змішайте свіжовичавлений апельсиновий сік, оливкова олія, оцет і подрібнений часник. Додати сіль, перемішайте і полийте м'ясо і овочі на деку.
Розігрійте духовку до 180 градусів і запечіть блюдо протягом 20 хвилин. При подачі прикрасьте свіжою зеленню і оливками.