Паста зі смаженими креветками і лимонно-часниковим маслом
(покроковий рецепт з фото)
Паста зі смаженими креветками і лимонно-часниковим маслом - відмінний спосіб смачно і оригінально приготувати креветки в домашніх умовах або на природі. Ідеальне поєднання інгредієнтів.
Ділюся з вами універсальним способом приготування креветок. Взагалі, смажені креветки з лимонно-часниковим маслом спочатку задумувалися як блюдо на грилі, однак кілька разів я пробував готувати цей же блюдо в домашніх умовах - теж виходило дуже смачно. Якщо будете готувати не на природі, а вдома, то блюдо відніме у вас півгодини часу, не більше. Запевняю, якщо зробите все за рецептом, вам дуже сподобається. Найсмачніше креветок ви не пробували
- Креветки великі - 500 грам
- Спеції - 3 Ст. Ложки (солодка паприка, часниковий порошок, сіль, чорний перець - в різних пропорціях)
- Вершкове масло - 12 склянок
- Лимон - 1 штука
- Часник - 4 зубчики
- Каєнський перець - 1/4 чайних ложки
Насамперед необхідно очистити креветки.
Очищені креветки ще раз гарненько промиваємо, потім даємо їм обсохнути на паперовому рушнику.
Змішаємо все спеції - паприка, сіль, перець і часниковий порошок.
Посипаємо спеціями креветки.
Гарненько перемішуємо і відставляємо.
У каструльці змішуємо вершкове масло, цедру і сік одного лимона, видавлений часник і кайенский перець.
Розтоплюємо на середньому вогні, злегка збиваємо, щоб всі інгредієнти рівномірно перемішалися.
Просочилися спеціями креветки викладаємо на решітку для гриля.
Ставимо на дуже гарячий гриль.
Смажимо буквально 3-4 хвилини, не більше. Зазвичай готові креветки набувають рожевий колір, проте наші будуть червоними - це через паприки.
У процесі смаження кожну креветку необхідно гарненько змастити приготованим нами часниково-лимонним маслом.
Власне, самі креветки готові, проте ми їх будемо подавати з пастою. Тепер готові креветки кладемо в сотейник, заливаємо часниково-лимонним маслом і ставимо на середній вогонь.
Додаємо відварену до готовності пасту.
Як тільки соус і макаронні вироби скріпити, блюдо знімаємо з вогню і подаємо, посипавши свіжою зеленню. Смачного!