Картопля гармошкою з часниковим маслом
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную простий і смачний варіант картопляного страви, як приготувати картоплю гармошкою з часниковим маслом. Смачне, ситне домашнє блюдо. Є різні його варіації, розповім про найпростішою.
Такий картопля готую вже не перший раз. Можна зробити його з беконом або ковбасою, з різними овочами, наприклад, перець, томати, а також з сиром і зеленню. Картопля варто їсти гарячим. Вибирайте овочі приблизно одного розміру, щоб зручніше було запікати його в духовці.
- Картопля - 2 штуки
- Оливкова олія - 1/4 склянки
- Часник - 2-3 зубчиків
- Сіль, перець - За смаком
1. Вимийте картопля, вибирайте його приблизно однакового розміру.
2. Гострим ножем зробіть глибокі і тонкі надрізи, але не дорізати до самого краю.
3. Викладіть картоплю на деко або в форму для запікання, сіль і poperčite.
4. Запікайте картопля в розігрітій до 180 градусів духовці близько 40 хвилин.
5. Тим часом очистіть і подрібніть часник, змішайте його з рослинним маслом.
6. Полийте часниковим маслом картопля, діставши його з духовки.
7. Знову відправте в духовку ще на 30 хвилин. Подавайте готову картоплю гарячим, можете прикрасити його зеленню або сиром.