Паштет з печінки
(покроковий рецепт з фото)
Я хочу розповісти як приготувати паштет з печінки - просту і ніжну закуску. Вона підійде для повсякденного і святкового столу і завжди буде до місця: до сніданку, легкому перекусу або вечері.
Найкращий варіант подачі цього паштету - на теплих тостах з білого хліба. Обов'язково спробуйте, це дуже смачно! Сміливо пригощайте цим паштетом і рідних, і гостей. Всі залишаться задоволені!
- Печінка свиняча - 800 грам
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Морква - 1 штука
- Вершкове масло - 70 грам
- Сіль - За смаком
- Зелень - За смаком
Печінка промийте і наріжте на невеликі шматочки. Розігрійте 20 грамів вершкового масла на сковороді, обсмажте печінку протягом 15-20 хвилин. За смаком додайте сіль і чорний мелений перець.
Цибулю очистіть і наріжте дрібно. Морква теж можна дрібно нарізати або ж натерти на крупній тертці. Обсмажте овочі на вершковому маслі. Їх можна смажити в тій же сковороді, де обсмажувалася печінку.
Тепер нам знадобиться м'ясорубка або блендер. Я використовую і то, та інше. Спочатку промаливаю печінку з овочами на м'ясорубці, а потім доводжу до потрібної консистенції за допомогою блендера. До цієї маси потрібно додати 50 грамів м'якого вершкового масла, збийте його разом з іншими інгредієнтами.
Готовий паштет розкладіть в зручні ємності і поставте в холодильник. Дозвольте йому охолонути приблизно годину, потім можете подавати його до столу. Перед подачею прикрасьте паштет гілочкою зелені.