Пасха солона
(покроковий рецепт з фото)
Для мене стало несподіванкою, коли я дізналася, як приготувати паску солону. У мене не асоціювалося це блюдо з несолодким смаком, але якщо подумати, то чому б і ні. Пробуємо?
Таку паску можна їсти вприкуску з вареними яйцями. В принципі, вона робиться так само, як і звичайна, але без цукру і добавок, таких як: родзинки, цукати і горіхи. А в іншому тут класична рецептура з сиром, маслом і сметаною. В цьому році я точно приготую таке несолодке блюдо, щоб урізноманітнити великодній стіл.
- Сир - 1 кілограм
- Вершкове масло - 100 грам
- Крем - 200 грам
- Яєчні жовтки - 10 штук

Сир розітріть або збийте блендером. Масло розм'якшити і додайте до сиру. Також зваріть жовтки, подрібніть їх і додайте до маси. Все перемішайте.

Тепер влийте сметану. Все перемішайте. Приготуйте форму, застелите її марлею. Сирну масу перекладіть у форму, поставте зверху вантаж, і приберіть все в холодильник.

Через добу переверніть форму в тарілку для подачі - і угощайтесь на здоров'я!