Рецепт Пасха солона фото

Пасха солона
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти , Сир
Вагітним і годуючим
На святковий стіл , Пасха
Десерти
Кількість порцій: 4-6
Час приготування: 19 г. 0 хв.

Для мене стало несподіванкою, коли я дізналася, як приготувати паску солону. У мене не асоціювалося це блюдо з несолодким смаком, але якщо подумати, то чому б і ні. Пробуємо?

Опис приготування:

Таку паску можна їсти вприкуску з вареними яйцями. В принципі, вона робиться так само, як і звичайна, але без цукру і добавок, таких як: родзинки, цукати і горіхи. А в іншому тут класична рецептура з сиром, маслом і сметаною. В цьому році я точно приготую таке несолодке блюдо, щоб урізноманітнити великодній стіл.

  • Сир - 1 кілограм
  • Вершкове масло - 100 грам
  • Крем - 200 грам
  • Яєчні жовтки - 10 штук
великдень солона - фото крок 1
Сир розітріть або збийте блендером. Масло розм'якшити і додайте до сиру. Також зваріть жовтки, подрібніть їх і додайте до маси. Все перемішайте.
великдень солона - фото крок 2
Тепер влийте сметану. Все перемішайте. Приготуйте форму, застелите її марлею. Сирну масу перекладіть у форму, поставте зверху вантаж, і приберіть все в холодильник.
великдень солона - фото крок 3
Через добу переверніть форму в тарілку для подачі - і угощайтесь на здоров'я!

Схожі рецепти