Парові зрази
(покроковий рецепт з фото)
Зрази можуть стати прекрасним доповненням як до овочевого гарніру, так і до макаронів або круп. А якщо приготувати парові зрази, то страва вийде не тільки смачне, але і корисне!
Начинку для зраз можна придумати найрізноманітнішу. Підійдуть гриби, овочі або як в даному випадку - варені яйця з зеленню. Таке блюдо виходить смачне, поживна і підійде навіть для дитячого столу. Рекомендую спробувати!
- Фарш м'ясний - 500 мілілітрів
- Яйце - 4 штуки (з них 3 зварити круто)
- Хліб білий - 50 грам (або кийок)
- Молоко - 100 мілілітрів
- Цибуля зелена - За смаком
- Кріп - За смаком
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
Підготуйте всі інгредієнти.
У хліба зріжте скориночки, покришите його руками і замочіть в молоці.
Варені яйця наріжте кубиками, додайте до них нарізану зелену цибулю, щіпку солі і перемішайте. Начинка для зраз готова.
До фаршу додайте віджатий від молока батон, яйце, подрібнену петрушку або будь-яку іншу зелень за бажанням, нарізаний дрібними кубиками цибулю, сіль і перець за смаком.
Добре перемішайте його.
З фаршу сформуйте коржик, покладіть по центру приблизно пару чайних ложок начинки і з'єднайте краю, надаючи округлу форму.
Готуйте зрази на пару від 30 до 40 хвилин.
Парові зрази готові.
Смачного!