Овочі каррі
(покроковий рецепт з фото)
Хочете дізнатися, як приготувати яскраві, смачні і ароматні овочі каррі? Ця страва вразить вас своїм насиченим, екзотичним гостро-пряний смак і буде доповненням до рису або окремим блюдом.
У моїй родині це блюдо особливо популярно в холодну пору року, адже аромати від спецій проженуть сумний настрій а сам смак страви зігріє і підбадьорить. Смачне і корисне блюдо, яке може подаватися до столу з гарніром з відвареного рису або просто так, як самостійну страву. Овочі можна використовувати будь-які, при цьому обов'язково враховуйте час приготування кожного з них і готуйте їх, починаючи з того, якому потрібно більше часу. У мене ж все овочі готуються приблизно однаковий час.
- Суміш овочів - 500 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Часник - 2-3 зубчиків
- Помідор - 1 штука
- Кокосова олія - 1 Ст. Ложка
- Каррі - 1 Ст. Ложка
- Імбир сушений - 0, 5 чайних ложки
- Паприка мелена - 1 Чайна ложка
- Перець чилі - 1/4 чайних ложки (за смаком)
- Перець чорний мелений - 1/4 чайних ложки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки (за смаком)
- Лимонний сік - 1 Чайна ложка
- Зелень петрушки - 15 грам (у мене сушена)
Я використовую суміш заморожених овочів, кольорова капуста і брокколі, цукіні, морква. Я їх не розморожувати. Для справжнього каррі потрібно кокосове молоко, але у мене кокосове масло, яке віддасть блюду свій аромат.
Дрібно нарізаємо очищені цибулю і часник. Відправимо цибулю на сковороду з кокосовим маслом.
Коли цибуля стане прозорою або навіть почне трохи золотитися, додаємо на сковороду часник.
Помідор нарізаємо невеликими кубиками. У мене помідори черрі, я розрізала їх на 4 частини.
Слідом за часником додамо на сковороду помідори, обсмажуємо хвилини 2. І додамо всі спеції, крім солі.
Обсмажити буквально хвилину, аромат на кухні непередаваний ...
Викладаємо овочі, солимо і скроплюємо їх лимонним соком. Додамо 1/3 склянки води або овочевого бульйону.
Перемішуємо і готуємо під кришкою на середньому вогні хвилин 15-20 до потрібної вам ступеня готування овочів. Мені подобається, коли овочі не дуже м'які.
Додамо дрібно нарізану зелень, і ось які яскраві і ароматні овочі у нас вийшли!
Ну і на додаток до овочів зваримо рис. Смачного!