Овочеві закачування
(покроковий рецепт з фото)
Дієтичне харчування, Вегетаріанське харчування, Низькокалорійні, Пісні страви, Рецепти для схуднення
Чи не можете визначитися, що закатати, перці, огірки чи помідори? Приготуйте все разом! розповім вам, як приготувати овочеві закачування в домашніх умовах. Смачно, соковиті і неймовірно ароматний!
Один з моїх улюблених рецептів закаток, адже тут в одній банці повний набір смачних і соковитих овочів! Можна взимку змішати і їсти як салат, а можна, якщо хтось, наприклад, любить тільки помідори, віддати цьому гурману улюблені овочі, а другому, які вважає за краще огірочки, віддати їх. В будь-якому випадку, цей рецепт варто того, щоб його спробувати.
- Цибуля - 1 штука (тут і далі - всі інгредієнти в розрахунку на 1 літрову банку)
- Перець солодкий - 1 штука
- Огірки - 3-4 штук
- Помідори - 2-3 штук
- Цукор - 1/4 склянки
- Сіль - 2 Ст. Ложки
- Оцет 9% - 70 грам
- Часник - 4-5 зубчиків
1. Добре простерилизуйте банки зручним способом: в воді або в духовці. На дно викладаємо шматочки очищеного цибулі і трохи часнику цілими зубчиками.
2. Своїм та чистимо всі овочі. Ріжемо їх пластинками або часточками. Шарами викладаємо огірки, помідори і перці в банки.
3. Тепер кип'ятимо воду, розчиняємо в ній сіль і цукор. Як тільки все закипить і розчиниться, знімаємо з вогню і вливаємо туди оцет. Тепер розливаємо маринад по банках. Закочує банки металевими кришками.
4. От і все! До повного остигання банки зберігайте в перевернутому вигляді під ковдрою, а потім перекладайте в підвал. А взимку відкриєте і насолодитеся смаком літа!