Ошийок в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Ощеек хороший для запікання в духовці, м'ясо виходить м'яким і соковитим. Для аромату додамо чебрець, часник і трохи розмарину. Запечемо на овочевій подушці, потім овочі подамо як гарнір.
Не можна назвати точний час запікання. Все залежить від духовки і м'яса, а ще важлива величина шматків, тому періодично дивіться на колір, готове м'ясо придбає легку золотисту скориночку. Овочі можна додавати на свій смак. У мене цибулю і перець, також підійде кабачок, кольорова капуста або нарізану часточками картоплю.
- Ošeek - 400-500 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Чорний перець - 1 щіпка
- Чебрець - 2 щіпки
- Розмарин - 1 штука
- Часник - 4-5 зубчиків
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Перець болгарський - 1 штука

Ошийок розрізаємо на порційні шматки.

Готуємо маринад. У миску насипаємо сіль і перець.

Додаємо чебрець і розмарин.

Часник чистим, пропускаємо через прес і додаємо до решти інгредієнтів.

М'ясо кладемо в миску і перемішуємо, притискаючи і перевертаючи. Маринад з пряним травами повинен повністю покрити м'ясо.

Лук і болгарський перець нарізаємо шматочками і викладаємо на деко. Зверху кладемо м'ясо, відправляємо в духовку на 45-60 хвилин. Готуємо при температурі 200 градусів.

Готове м'ясо подаємо гарячим разом з запеченими овочами. Смачного!