Рецепт Ошийок в духовці фото

Ошийок в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Свинина
Дієтичне харчування , ПП рецепти , Для діабетиків
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 2
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Ощеек хороший для запікання в духовці, м'ясо виходить м'яким і соковитим. Для аромату додамо чебрець, часник і трохи розмарину. Запечемо на овочевій подушці, потім овочі подамо як гарнір.

Опис приготування:

Не можна назвати точний час запікання. Все залежить від духовки і м'яса, а ще важлива величина шматків, тому періодично дивіться на колір, готове м'ясо придбає легку золотисту скориночку. Овочі можна додавати на свій смак. У мене цибулю і перець, також підійде кабачок, кольорова капуста або нарізану часточками картоплю.

  • Ošeek - 400-500 грам
  • Сіль - 1 щіпка
  • Чорний перець - 1 щіпка
  • Чебрець - 2 щіпки
  • Розмарин - 1 штука
  • Часник - 4-5 зубчиків
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Перець болгарський - 1 штука
ошийок в духовці - фото крок 1
Ошийок розрізаємо на порційні шматки.
ошийок в духовці - фото крок 2
Готуємо маринад. У миску насипаємо сіль і перець.
ошийок в духовці - фото крок 3
Додаємо чебрець і розмарин.
ошийок в духовці - фото крок 4
Часник чистим, пропускаємо через прес і додаємо до решти інгредієнтів.
ошийок в духовці - фото крок 5
М'ясо кладемо в миску і перемішуємо, притискаючи і перевертаючи. Маринад з пряним травами повинен повністю покрити м'ясо.
ошийок в духовці - фото крок 6
Лук і болгарський перець нарізаємо шматочками і викладаємо на деко. Зверху кладемо м'ясо, відправляємо в духовку на 45-60 хвилин. Готуємо при температурі 200 градусів.
ошийок в духовці - фото крок 7
Готове м'ясо подаємо гарячим разом з запеченими овочами. Смачного!

Схожі рецепти