Оселедець солона
(покроковий рецепт з фото)
Поспішаю розкрити вам кілька секретів, як приготувати оселедець солону, що підкорить вас своїм смаком назавжди:) Вельми нескладний процес, який не займе багато часу, але результат - фантастика.
Цей рецепт зручний тим, що рибка солиться відразу без кісточок, так що подавати до столу її можна не тільки в якості закуски під горілочку, але і з гарніром на обід або вечерю. Норми спецій і солі вказати дуже складно, орієнтуйтеся на власні смакові переваги.
- Оселедець - 5 штук
- Сіль, цукор і спеції - За смаком

1. Насамперед рибку вимийте, видаліть голову і нутрощі.

2. Після акуратно видаліть шкірку і кістки.

3. Ось такі філешку вийшли. Їх ми і будемо солити.

4. Підготуйте зручну ємність. Дно присипте сіллю з цукром (3 ложки солі і 1/2 цукру, наприклад) і перцем за смаком. Викладіть 2-3 штучки рибки.

5. Зверху присипте сіллю, додайте спецій. І так продовжуйте викладати рибу шарами.

6. Зверху потрібно встановити невеликий вантаж і залишити оселедець в холодильнику на 4-5 годин. Так як солиться чисте філе, часу на це піде зовсім небагато.
Смачного!
Смачного!