Рецепт Оселедець солона фото

Оселедець солона
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти , Оселедець
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю
Солоне
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 6 г. 0 хв.

Поспішаю розкрити вам кілька секретів, як приготувати оселедець солону, що підкорить вас своїм смаком назавжди:) Вельми нескладний процес, який не займе багато часу, але результат - фантастика.

Опис приготування:

Цей рецепт зручний тим, що рибка солиться відразу без кісточок, так що подавати до столу її можна не тільки в якості закуски під горілочку, але і з гарніром на обід або вечерю. Норми спецій і солі вказати дуже складно, орієнтуйтеся на власні смакові переваги.

  • Оселедець - 5 штук
  • Сіль, цукор і спеції - За смаком
оселедець солона - фото крок 1
1. Насамперед рибку вимийте, видаліть голову і нутрощі.
оселедець солона - фото крок 2
2. Після акуратно видаліть шкірку і кістки.
оселедець солона - фото крок 3
3. Ось такі філешку вийшли. Їх ми і будемо солити.
оселедець солона - фото крок 4
4. Підготуйте зручну ємність. Дно присипте сіллю з цукром (3 ложки солі і 1/2 цукру, наприклад) і перцем за смаком. Викладіть 2-3 штучки рибки.
оселедець солона - фото крок 5
5. Зверху присипте сіллю, додайте спецій. І так продовжуйте викладати рибу шарами.
оселедець солона - фото крок 6
6. Зверху потрібно встановити невеликий вантаж і залишити оселедець в холодильнику на 4-5 годин. Так як солиться чисте філе, часу на це піде зовсім небагато.
Смачного!

Схожі рецепти