Онігирі з тунцем
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви любитель японської кухні, тоді вам неодмінно сподобається ця страва. Сьогодні я розповім вам, як приготувати онігирі з тунцем, рисові кульки зі смачною начинкою, які підійдуть для обіду.
Приготувати традиційне японське блюдо не так складно, як може здатися на перший погляд. Секрет онігирі - в рисі для суші, так як він має спеціальну клейку структуру, яка дозволяє йому зберігати форму і не розсипатися. Якщо у вас великі нори, можете розрізати їх на смужки і за допомогою води прикріпити до онігирі.
- Рис для суші - 1 Склянка
- Вода - 2 склянки
- Рисовий оцет - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 Ст. Ложка
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Кунжут - 2 Ст. Ложки
- Норі - 2-4 штук
- Консервований тунець - 200-300 грам
- Зелена цибуля - 1 пучок
- Майонез - 3-4 Ст. Ложок
1. Для початку добре промийте рис до того, поки вода не стане повністю прозорою. Далі залийте його холодною питною водою і дайте постояти приблизно 20 хвилин, щоб рис ввібрав в себе трохи вологи.
2. Після цього поставте рис на вогонь і доведіть до кипіння. Потім зменшіть вогонь і варіть під кришкою 15 хвилин, не перемішуючи. Далі відставте рис і дайте йому постояти ще 15 хвилин.
3. Підготуйте заправку: для цього змішайте рисовий оцет, цукор, сіль і трохи гарячої води. Заправте цим готовий рис і добре перемішайте.
4. Приготуйте начинку: м'якоть тунця трохи роздушіть виделкою. Додайте до нього дрібно нарізану цибулю і майонез, перемішайте до однорідного стану.
5. Далі сформуйте руками невеликі трикутники з рису, на середину викладіть начинку і прикрийте шаром рису. Загорніть онігирі в норі і посипте кунжутом. Смачного!