Окрошка в хлібі
(покроковий рецепт з фото)
Хочу запропонувати вам цікавий спосіб подачі окрошки - в хлібі! Окрошку можна приготувати на кефірі, дріжджі або мінеральні. Склад окрошки теж не є константою, але я люблю класичний варіант.
Окрошка подається завжди холодної, тому заздалегідь охолодіть овочі і квас, а краще і заздалегідь зварити картоплю і яйце, тоді окрошку можна буде відразу подати до столу. Якщо ж ви не встигли все охолодити заздалегідь, тоді приготуйте окрошку і відправте її в холодильник, потім заправте квасом і подайте до столу в хлібній тарілочці. Хай щастить!
- Хліб - 1 штука (у мене "бородинський" )
- Редис - 1-2 штук
- Огірок - 0, 5 штуки
- Яйце - 1 штука
- Картопля - 1 штука
- Ковбаса - 50 грам
- Сметана + майонез - 1 Ст. Ложка
- Квас - 1 Склянка
- Сіль, чорний перець - За смаком
- Зелень - За смаком (кріп, Зелена цибуля)
Підготуйте продукти для окрошки і булочку чорного хліба. Приступимо! Відваріть картоплю і яйце до готовності, остудіть і очистіть. Овочі вимийте добре.
З хліба зріжте кришку, видаліть м'якоть. Борти не варто робити занадто тонкими. Надішліть хліб сушиться в духовку на 15-20 хвилин, температура - 160 градусів.
Для окрошки поріжте всі інгредієнти кубиками: картопля, ковбасу, огірок, редис і яйце.
Додайте майонез, сметану, кріп, сіль, перець чорний мелений. Влийте квас. Перемішайте.
Окрошка готова! Відкоректуйте на сіль.
Перелийте окрошку в хліб і подайте відразу до столу. Смачного!