Окрошка на бульйоні
(покроковий рецепт з фото)
Окрошка - найпопулярніше перша страва в жарку пору року. Її готують на квасі, кефірі, сметані, сироватці. Сьогодні у мене інший рецепт. Готуємо окрошку на бульйоні. Дуже смачно!
Коли ви готуєте окрошку на бульйоні, потрібно пам'ятати, що бульйон повинен бути нежирним. Тому варіть його з курки або індички. Нарізану кубиками картоплю відваріть в бульйоні, а не цілком у воді з шкіркою. Заправте готову окрошку сметаною і подавайте до столу. В іншому все інгредієнти, як у звичайнісінькій окрошка. Хай щастить!
- Курка - 350 грам
- Картопля - 3 штуки
- Яйця курячі - 4 штуки
- Огірок - 2-3 штук (свіжий)
- Цибуля зелена - 1 пучок
- Варена ковбаса - 200 грам
- Зелень - 10 грам (петрушка, кріп)
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком

Підготуйте інгредієнти для приготування окрошки.

Курку помийте, викладіть в каструлю і залийте водою.

Доведіть до кипіння, зніміть піну, вогонь збавте до мінімуму і варіть до готовності курки.

Картопля очистіть, помийте, наріжте кубиками. Викладіть в каструлю, залийте приготовленим курячим бульйоном і варіть до м'якості.

Яйця зваріть круто, прохолодний, очистіть і дрібно наріжте. Огірки помийте і очистіть, наріжте дрібними кубиками. Викладіть в каструлю яйця і огірки.

Додайте варену картоплю і нарізану зелену цибулю.

Ковбасу і варену курку дрібно наріжте і викладіть в окрошку.

Додайте нарізану петрушку або кріп.

Залийте всі інгредієнти холодним курячим бульйоном. Посоліть і поперчіть за смаком.

Окрошка на бульйоні готова. Подавайте зі сметаною.