Рецепт Окрошка м'ясна фото

Окрошка м'ясна
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо
Вегетаріанське харчування
На обід
Супи , Холодні супи , Окрошка
Кількість порцій: 6
Час приготування: 35 хв.

У жарку пору року одним з найпопулярніших перших страв залишається окрошка. Це старовинне блюдо російської кухні міцно завоювало своє місце на нашому обідньому столі.

Опис приготування:

Для окрошки підійде будь-який відварне м'ясо: яловичина, свинина, курка. У мене індичка. Будь-яка окрошка готується дуже просто. Всі інгредієнти дрібно нарізати, викладаєте в каструлю і заливаєте квасом або газованою водою, кефіром, молочною сироваткою. Вибираєте, що вам до смаку. Подаєте страву охолодженим.

  • М'ясо відварне - 200 грам
  • Картоплі - 3-4 штук
  • Яйця - 4 штуки
  • Огірки свіжі - 2 штуки
  • Кріп - 1 пучок
  • Кефір - 600 мілілітрів
  • Вода газована - 200 мілілітрів
  • Сіль - За смаком
  • Чорний перець - За смаком
  • Лимонна кислота - За смаком
окрошка м'ясна - фото крок 1
1. Візьміть всі інгредієнти для приготування окрошки.
окрошка м'ясна - фото крок 2
2. Свіжий огірок помийте, очистіть і дрібно наріжте. Викладіть в каструлю.
окрошка м'ясна - фото крок 3
3. Яйця зваріть круто, прохолодний, очистіть і дрібно наріжте. Додайте до огірків.
окрошка м'ясна - фото крок 4
4. Зелену цибулю помийте і також дрібно наріжте.
окрошка м'ясна - фото крок 5
5. Відварене м'ясо дрібно наріжте і викладіть в каструлю.
окрошка м'ясна - фото крок 6
6. Картоплю відварити, охолодіть і додайте в окрошку.
окрошка м'ясна - фото крок 7
7. Петрушку або кріп помийте, наріжте і викладіть в каструлю.
окрошка м'ясна - фото крок 8
8. Влийте кефір, приправити сіллю, поперчіть, додайте лимонну кислоту або сік лимона за смаком.
окрошка м'ясна - фото крок 9
9. Консистенцію окрошки відрегулюйте газованої або звичайної кип'яченою водою.
окрошка м'ясна - фото крок 10
10. М'ясна окрошка готова. Подавайте до столу охолодженою.

Схожі рецепти