Окрошка м'ясна
(покроковий рецепт з фото)
У жарку пору року одним з найпопулярніших перших страв залишається окрошка. Це старовинне блюдо російської кухні міцно завоювало своє місце на нашому обідньому столі.
Для окрошки підійде будь-який відварне м'ясо: яловичина, свинина, курка. У мене індичка. Будь-яка окрошка готується дуже просто. Всі інгредієнти дрібно нарізати, викладаєте в каструлю і заливаєте квасом або газованою водою, кефіром, молочною сироваткою. Вибираєте, що вам до смаку. Подаєте страву охолодженим.
- М'ясо відварне - 200 грам
- Картоплі - 3-4 штук
- Яйця - 4 штуки
- Огірки свіжі - 2 штуки
- Кріп - 1 пучок
- Кефір - 600 мілілітрів
- Вода газована - 200 мілілітрів
- Сіль - За смаком
- Чорний перець - За смаком
- Лимонна кислота - За смаком
1. Візьміть всі інгредієнти для приготування окрошки.
2. Свіжий огірок помийте, очистіть і дрібно наріжте. Викладіть в каструлю.
3. Яйця зваріть круто, прохолодний, очистіть і дрібно наріжте. Додайте до огірків.
4. Зелену цибулю помийте і також дрібно наріжте.
5. Відварене м'ясо дрібно наріжте і викладіть в каструлю.
6. Картоплю відварити, охолодіть і додайте в окрошку.
7. Петрушку або кріп помийте, наріжте і викладіть в каструлю.
8. Влийте кефір, приправити сіллю, поперчіть, додайте лимонну кислоту або сік лимона за смаком.
9. Консистенцію окрошки відрегулюйте газованої або звичайної кип'яченою водою.
10. М'ясна окрошка готова. Подавайте до столу охолодженою.