Новорічний кекс «ялинка»
(покроковий рецепт з фото)
Улюблений і смачний десерт в новому святковому вбранні - завжди бажаний гість на вашому новорічному столі. А рецепт, як приготувати новорічний кекс "ялинка", простий! Дивіться і готуйте із задоволенням!
Для цього десерту вам знадобиться формочка у вигляді ялинки. Якщо такої немає, нічого страшного, спечіть бісквіт в круглій формі і виріжте ялинку за шаблоном з пергаменту, для аромату додайте в масляний крем кокосову стружку. Прикрасьте ялинку смарагдовим ківі, зернами граната і зробіть ваш новорічний стіл особливим! З наступаючим Новим роком!
- Ківі - 4 штуки
- Гранат - 1 штука
- Яйця - 4 штуки
- Цукор - 1 Склянка
- Ванілін - 1 щіпка
- Імбир мелений - 1 щіпка
- Борошно - 1 Склянка
- Вершкове масло - 200 грам
- Згущене молоко - 1 штука (банку)
- Кокосова стружка - 25 грам
Підготуйте необхідні інгредієнти для тіста і крему.
Яйця, цукор, ванілін, імбир збивайте міксером в густу пишну піну протягом 5-7 хвилин. Додайте просіяне борошно в три прийоми, акуратно перемішуючи лопаткою знизу вгору.
Розігрійте духовку до 180 градусів. Акуратно вилийте 1/4 тесту в силіконову форму "ялинка" . Всього тесту вистачить на 4 таких формочки.
Випікайте 20-25 хвилин до сухої зубочистки, орієнтуйтеся по своїй духовці. Готові ялинки остудіть у формі, а потім - на решітці.
Поки ялинки остуджуються, приготуйте крем. Розм'якшене масло збийте міксером протягом 1 хвилини, додайте згущене молоко і кокосову стружку, збийте до однорідної маси. Намажте крем на ялинки.
Очистіть гранат і ківі. Ківі наріжте на тонкі скибочки.
Прикрасьте ялинку кільцями ківі і зернами граната, при бажанні присипте кокосовою стружкою. Поставте десерт в холодильник мінімум на півгодини. Смачного!