Німецькі гребінці з фондюком
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні хочу поділитися з вами мега-рецептом - мега-смачним, мега-ситним, мега-швидким! Німецькі гребінці - це пиріжки з листкового тіста з фундуком або іншими горіхами (або навіть сумішшю горіхів).
Німецькі гребінці з великою кількістю горіхів - це просто якийсь енергійно батончик, який прекрасно насичує організм енергією, надає сил, і після якого їсти вже точно не захочеться! Такий пиріжок готується неймовірно просто, оскільки тісто використовуємо готове заморожене (але при бажанні можна, звичайно ж, приготувати його і самостійно). Такий пиріжок можна взяти з собою в дорогу, на роботу або дати дитині в школу - перекус буде що треба, голод вгамує відмінно і надовго! Ну що ж, сподіваюся, я вас зацікавила, так що читайте і зберігайте рецепт, як приготувати німецькі гребінці з фундуком.
- Тісто листкове - 900 грам
- Funduk - 100 грам
- Суміш горіхів - 200 грам
- Цукор - 5 Ст. Ложок
- Кориця мелена - 1/2 чайних ложки
- Ром - 1 Ст. Ложка
- Цукрова пудра - 3 Ст. Ложки
- Яйця - 2 штуки
- Лимонний сік - 2 Ст. Ложки (або апельсиновий)
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Тісто злегка розморозити, щоб з ним зручно було працювати.
За допомогою подрібнювача перетворите в крихту фундук разом з іншими горіхами (я додала до фундуку волоські горіхи і мигдаль). До цієї крихітки додайте 1 яйце, цукор і корицю, влийте 1 ст. Ложку рому, який відмінно поєднується з горіхами, аромат вийде божественним.
Гарненько перемішайте масу. Начинка готова!
Тісто розкачати і порізати на прямокутники приблизно 5-8 см. На одну половину покладіть 1 ст. Ложку начинки.
Накрийте начинку другою половиною тіста і добре скріпіть краю. Потім зробіть надрізи на відстані приблизно 1 см один від одного і розтягніть тісто, щоб вийшов гребінець.
Зверху змастіть гребінці збитим яйцем. Перекладіть гребінці на пергамент і випікайте в духовці при температурі 180 градусів 25 хвилин.
Ну ось, гребінці вже спекли, вони вийшли дуже ароматними і апетитними.
Зверху гребінці змастіть білкової глазур'ю (просто збийте 1 білок з 3 ст. Ложками цукрової пудри) і присипте подрібненими залишками горіхів.
Гребінці вийшли просто неймовірно смачними! Їжте із задоволенням!