Німецькі брецели
(покроковий рецепт з фото)
Для тих, кому до душі експерименти з випічкою, хочу порадити приголомшливий варіант, як приготувати німецькі брецели. Нескладний, апетитний і дійсно вдалий рецепт. Рекомендую на замітку!
Хочу звернути вашу увагу на те, що в даному випадку брецели ідеально підійдуть для перших страв, до пива або ковбасок, а також можуть бути подані до столу з соусом до смаку або гірчицею, наприклад. Але при бажанні ви завжди можете зробити такі кренделі солоденьким, щоб побалувати малюків. Сам процес нескладний і досить захоплюючий, так що раджу обов'язково спробувати повторити рецепт в домашніх умовах.
- Сухі дріжджі - 2 чайних ложки
- Вода - 2 склянки
- Борошно - 5 склянок
- Сіль - 1.5 чайних ложки
- Коричневий цукор - 1 Чайна ложка
- Вода - 8 склянок
- Сода - 1/3 склянки
1. Для початку потрібно зробити тісто. Тут все досить стандартно: розчиніть дріжджі в невеликій кількості теплої води з додаванням цукру. Залиште хвилин на 10. Після додайте воду, що залишилася, сіль і просіяне борошно. Замісити тісто, накрийте чистим рушником і залиште підходити в теплі хвилин 45.
2. Після того як тісто підійшло, викладіть його на робочий стіл, розділи 8-10 рівних частин. Скачайте їх в кульки і залиште підходити ще хвилин на 15-20.
3. Після з кожної кульки зробіть тонкий джгутик і сформуйте ось таким чином кренделек.
4. Підготуйте лист, застелене пергаментом. Викладайте готові брецели. Залиште їх приблизно на півгодинки, щоб тісто знову підійшло.
5. Доведіть до кипіння воду у великій каструлі. Додайте соду, акуратно опускайте брецели за допомогою шумівки в воду секунд на 15-20.
6. Після содової лазні присипте їх великою морською сіллю.
7. Надішліть деко в розігріту до 200 градусів духовку, випікайте брецели до рум'яності.
8. Смачного!