Пишні німецькі креблі
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт, як приготувати пишні німецькі креблі, може налякати своєю назвою недосвідчену господиню, але боятися не варто. За своєю структурою це звичайні пончики, а ось на вигляд вони нагадують хмиз.
Німецькі креблі - це вигідна, недорога і дуже практична випічка, їх виходить дуже багато, так що можна спекти на велику компанію. Така випічка - це традиційне німецьке частування, а тепер і ми отримаємо задоволення нею. Приступаємо!
- Кефір - 0, 5 L
- Крем - 300 грам
- Борошно - 1 кілограм (приблизно)
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Яйце - 1 штука
- Цукровий пісок - 1 Ст. Ложка
- Соняшникова олія - За смаком
- Розпушувач - 15 грам
- Дріжджі сухі - 1 Чайна ложка
- Цукрова пудра - За смаком
1. У миску влийте кефір, додайте сметану і яйце, 1 столову ложку соняшникової олії, перемішайте.
2. Додаєте сухі дріжджі, сіль і цукровий пісок, перемішайте і залиште на 3 хвилини.
3. Борошно (900 грам) змішайте з розпушувачем, просійте сухі інгредієнти в миску до рідким, гарненько перемішайте.
4. Стільницю присипаєте борошном, викладаєте тісто, вимішуєте його, щоб не липнуло до рук, але не забивайте занадто борошном. Залишаєте тісто на 1 час, щоб воно "відпочило" .
5. Відпочиле тісто викладаєте на стіл з борошном і розкочуєте в пласт товщиною 0, 5 см.
6. Розрізаєте пласт на рівні квадратики (прямокутники), по центру робите надріз, через який потім вивертаєте краю.
7. Сковороду розігріваєте з великою кількістю рослинної олії, обсмажуєте заготовочкі з тіста на середньому вогні.
8. Викладайте креблі в каструлю, посипте їх цукровою пудрою, смачного!