Гребінці смажені
(покроковий рецепт з фото)
З усіх морепродуктів саме з гребінцями найпростіше працювати. Їх не потрібно чистити або ретельно вимивати, а готуються вони дуже швидко. Розповідаю про те, як приготувати гребінці смажені.
Гребінці - це делікатний і дуже смачний вид морепродуктів з солодкуватим присмаком. Важливо не пересмажити їх на сковороді, а готувати лише до утворення золотистої скоринки. Гребінці можна замаринувати заздалегідь. Їх використовують для салатів, для закусок.
- Гребінці - 0, 5 кілограма
- Сіль, перець - За смаком
- Мармуровий Lumia - 1 Чайна ложка
- Вершкове масло - 2 чайних ложки
1. Вимийте гребінці і перекладіть на паперовий рушник, потім акуратно витріть їх насухо.
2. Посипте гребінці сіллю і чорним меленим перцем (можна використовувати будь-які спеції).
3. Гарненько розігрійте сковороду з виноградним маслом.
4. Викладіть гребінці в сковороду стороною зі спеціями, потім знову посоліть і поперчіть.
5. Обсмажуйте близько 2 хвилин, потім переверніть гребінці і викладіть вершкове масло, готуйте ще 2 хвилини.
6. Подавайте смажені гребінці відразу або після охолодження. Смачного!