Смажені гребінці
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування морських гребінців з ягодами, зеленню і арахісовим соусом.
Кількість порцій: 1-2
- Гребінці - 5 штук (на людину, великі)
- Макаронні вироби - - За смаком (на ваш вибір)
- Морква - 2 штуки
- Luk-salotų - 1 штука
- Ожина - 3 штуки (на людину)
- Арахісовий соус - 1 штука
- Жменя молодого горошку - 2 штуки
- Імбир - 2 штуки
- Бальзамічний оцет - 1 Чайна ложка
- Олія - 1 Ст. Ложка
- Сіль, перець - - За смаком
Поріжте зелений лук і відкладіть в сторону.
Зріжте кінчики молодого горошку і поріжте на смужки.
Ножем для чищення овочів наріжте з моркви стрічки.
Почніть готувати макаронні вироби як зазначено на упаковці. І приступайте до гребінців. Спочатку видаліть у гребінців м'язи, далі, їх треба приправити сіллю і перцем (за смаком).
Потім, у великій сковороді, на сильному вогні, розтопіть масло і додайте гребінці.
Готуйте гребінці на середньому вогні протягом 7 хвилин з кожного боку або до золотисто-коричневого кольору.
Як тільки паста готова, злийте воду і процідіть її. Потім поверніть назад в каструлю і додайте туди овочі і 1 ст.Л. Арахісового соусу. Все перемішайте і, якщо необхідно, додайте ще соусу.
У невелику сковороду додайте ягоди, імбир і бальзамічний оцет і готуйте на повільному вогні.
Роздавите ягоди в пюре і готуйте приблизно 5 хвилин.
Коли соус готовий можна приступати до сервіровки. На тарілку викладіть пасту і гребінці. Потім зверху гребінців укладіть потроху ягідного соусу і посипте блюдо зеленою цибулею. Смачного.