Гребінці на сковороді
(покроковий рецепт з фото)
Шанувальників морепродуктів запрошую на кухню, щоб повторити цей нескладний, але неймовірно апетитний і пікантний спосіб, як приготувати гребінці на сковороді. Однозначно рекомендую рецепт!
Смажені гребінці на сковороді з лайязикам маслом - вже самі по собі вишукане і смачне блюдо. Однак я також хочу запропонувати доповнити їх перед подачею пікантним соусом. Цю чудову ідею раджу обов'язково взяти на замітку!
- Гребінці - 500 грам
- Вершкове масло - 3 Ст. Ложки
- Вапно - 1 штука
- Сіль і перець - За смаком
- Цукор - 1/2 склянки
- Рисовий оцет - 1/4 склянки
- Кукурудзяний крохмаль - 1 Ст. Ложка
- Вода - 3/4 склянки
- Часник - 3 зубчики
- Пластівці чилі - За смаком
- Шалот - 1/2 штуки
1. Гребінці вимийте, обсушити паперовим рушником як слід. Трохи підсолити і за бажанням трохи поперчіть.
2. Вершкове масло з'єднайте з подрібненим шалот, цедрою лайма і дрібкою солі.
3. На сковороді розтопіть вершкове масло зі спеціями і викладіть гребінці. На середньому вогні смажте по 2 хвилини з кожного боку. Після готовності їх можна відразу подавати до столу.
4. Якщо хочете приготувати соус, измельчитечасник, з'єднайте його з цукром, оцтом, водою, пластівцями чилі і поставте на вогонь. Після закипання проваріть близько 3 хвилин. Окремо розведіть крохмаль в 2 ложках води і влийте в соус. Перемішайте, млоїте його ще пару хвилин і зніміть з вогню.
5. Викладіть гребінці на тарілку і полийте соусом. Можна доповнити скибочками лайма. Смачного!