Рецепт Гребінці на сковороді фото

Гребінці на сковороді
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Риба та морепродукти, Морепродукти, Мідії і гребінці
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю, На швидку руку, На святковий стіл, День народження, Фуршет
Гарячі страви

Шанувальників морепродуктів запрошую на кухню, щоб повторити цей нескладний, але неймовірно апетитний і пікантний спосіб, як приготувати гребінці на сковороді. Однозначно рекомендую рецепт!

Смажені гребінці на сковороді з лайязикам маслом - вже самі по собі вишукане і смачне блюдо. Однак я також хочу запропонувати доповнити їх перед подачею пікантним соусом. Цю чудову ідею раджу обов'язково взяти на замітку!

  • Гребінці - 500 грам
  • Вершкове масло - 3 Ст. Ложки
  • Вапно - 1 штука
  • Сіль і перець - За смаком
  • Цукор - 1/2 склянки
  • Рисовий оцет - 1/4 склянки
  • Кукурудзяний крохмаль - 1 Ст. Ложка
  • Вода - 3/4 склянки
  • Часник - 3 зубчики
  • Пластівці чилі - За смаком
  • Шалот - 1/2 штуки
гребінці на сковороді - фото крок 1
1. Гребінці вимийте, обсушити паперовим рушником як слід. Трохи підсолити і за бажанням трохи поперчіть.
гребінці на сковороді - фото крок 2
2. Вершкове масло з'єднайте з подрібненим шалот, цедрою лайма і дрібкою солі.
гребінці на сковороді - фото крок 3
3. На сковороді розтопіть вершкове масло зі спеціями і викладіть гребінці. На середньому вогні смажте по 2 хвилини з кожного боку. Після готовності їх можна відразу подавати до столу.
гребінці на сковороді - фото крок 4
4. Якщо хочете приготувати соус, измельчитечасник, з'єднайте його з цукром, оцтом, водою, пластівцями чилі і поставте на вогонь. Після закипання проваріть близько 3 хвилин. Окремо розведіть крохмаль в 2 ложках води і влийте в соус. Перемішайте, млоїте його ще пару хвилин і зніміть з вогню.
гребінці на сковороді - фото крок 5
5. Викладіть гребінці на тарілку і полийте соусом. Можна доповнити скибочками лайма. Смачного!

Схожі рецепти