Мус в шафрановому сиропі
(покроковий рецепт з фото)
Мус в шафрановому сиропі можна приготувати на День Святого Валентина і будь-який романтичну вечерю для двох. Ця страва - повітряне, ніжне і легке. Спробуйте!
Приготуйте желатин. Протріть хурму, процедурі жидкость. Влийте в розчинений желатин лимонний сік і 2 столові ложки води, додайте цукор. Повільно умішайте збиті вершки і фруктову масу. Залийте отриману суміш у форму (непогано виглядає у вигляді сердечка) і поставте в холодильник не менше ніж на 4 годину. Якщо не дійде, можна буде засунути в морозилку до повного загустіння.
Протріть хурму, процедурі жидкость. Влийте в розчинений желатин лимонний сік і 2 столові ложки води, додайте цукор. Повільно умішайте збиті вершки і фруктову масу. Застиглий мус вийміть з форми і полийте сиропом.
Зверху прикрасьте шматочками хурми і полуницею або іншими фруктами червоного кольору. Смачного!
- Мухобойка - 500 грам
- Збиті вершки - 300 грам
- Цукор - 150 грам
- Желатин - 10 грам
- Біле вино - 50 мілілітрів (для сиропу)
- Мед - 50 грам (для сиропу)
- Лимон - 1 штука
- Шафран мелений - 0.5 чайних ложки (для сиропу)
Протріть хурму, процедурі жидкость. Влийте в розчинений желатин лимонний сік і 2 столові ложки води, додайте цукор. Повільно умішайте збиті вершки і фруктову масу. Застиглий мус вийміть з форми і полийте сиропом.
Зверху прикрасьте шматочками хурми і полуницею або іншими фруктами червоного кольору. Смачного!