Язик з грибами
(покроковий рецепт з фото)
Вам захотілося делікатесного продукту з неймовірно чудовим смаком? тоді читайте, як приготувати язик з грибами. Це воістину чудове блюдо з досить доступних і недорогих продуктів.
Представляємо вам приголомшливо смачний і корисний рецепт надзвичайно ніжного і соковитого яловичого язика з прекрасною підливою з лісових грибів. Ця страва стане неперевершеним шедевром на святковому столі, а приготувавши його будинку до сімейної вечері, ви заслужите щире захоплення рідних і близьких вам людей. Ваші подруги, опинилися в гостях, обов'язково попросять рецепт цього унікального блюда.
- Язик яловичий - 600 грам
- Лісні гриби - 300 грам
- Бульйон - 1 Склянка (можна взяти від язика)
- Лавровий лист - 3 штуки
- Перець чорний горошком - 5 штук
- Сіль - За смаком
- Молоко 3, 2% - 1 Склянка
- Борошно пшеничне - 1 Ст. Ложка
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
- Спеції - За смаком
1. Спочатку відваріть язик. Для цього ретельно вимийте його, наберіть в каструлю холодну воду і опустіть язик. Варіть як звичайне м'ясо, але не менше 3 годин. За півгодини до готовності опустіть в каструлю лавровий лист і перець горошком. Після приготування остудіть язик і зніміть з нього шкуру. У тих місцях, де вона не знімається, зскребете її за допомогою ножа.
2. Промийте швидко гриби, щоб вони якомога менше наситилися вологою, поріжте і обсмажте на сковороді хвилин 15. Після чого додайте борошно, вершкове масло, влийте туди молоко.
3. Додайте бульйон, в якому варився язик, і приправи на ваш смак. Оригінальним рішенням стане додавання запашних трав і трохи гострих приправ до м'яса. Прокип'ятіть соус ще пару хвилин на повільному вогні.
4. Поріжте язик на порційні шматки і відправте його в сковороду з киплячим соусом. Гасіть язик протягом 10 хвилин на такому ж слабкому вогні. Смачного!