Рецепт Язик з грибами фото

Язик з грибами
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Субпродукти , Яловичина , Гриби , Яловичий язик
ПП рецепти
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 3
Час приготування: 4 г. 0 хв.

Вам захотілося делікатесного продукту з неймовірно чудовим смаком? тоді читайте, як приготувати язик з грибами. Це воістину чудове блюдо з досить доступних і недорогих продуктів.

Опис приготування:

Представляємо вам приголомшливо смачний і корисний рецепт надзвичайно ніжного і соковитого яловичого язика з прекрасною підливою з лісових грибів. Ця страва стане неперевершеним шедевром на святковому столі, а приготувавши його будинку до сімейної вечері, ви заслужите щире захоплення рідних і близьких вам людей. Ваші подруги, опинилися в гостях, обов'язково попросять рецепт цього унікального блюда.

  • Язик яловичий - 600 грам
  • Лісні гриби - 300 грам
  • Бульйон - 1 Склянка (можна взяти від язика)
  • Лавровий лист - 3 штуки
  • Перець чорний горошком - 5 штук
  • Сіль - За смаком
  • Молоко 3, 2% - 1 Склянка
  • Борошно пшеничне - 1 Ст. Ложка
  • Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
  • Спеції - За смаком
мова з грибами - фото крок 1
1. Спочатку відваріть язик. Для цього ретельно вимийте його, наберіть в каструлю холодну воду і опустіть язик. Варіть як звичайне м'ясо, але не менше 3 годин. За півгодини до готовності опустіть в каструлю лавровий лист і перець горошком. Після приготування остудіть язик і зніміть з нього шкуру. У тих місцях, де вона не знімається, зскребете її за допомогою ножа.
мова з грибами - фото крок 2
2. Промийте швидко гриби, щоб вони якомога менше наситилися вологою, поріжте і обсмажте на сковороді хвилин 15. Після чого додайте борошно, вершкове масло, влийте туди молоко.
мова з грибами - фото крок 3
3. Додайте бульйон, в якому варився язик, і приправи на ваш смак. Оригінальним рішенням стане додавання запашних трав і трохи гострих приправ до м'яса. Прокип'ятіть соус ще пару хвилин на повільному вогні.
мова з грибами - фото крок 4
4. Поріжте язик на порційні шматки і відправте його в сковороду з киплячим соусом. Гасіть язик протягом 10 хвилин на такому ж слабкому вогні. Смачного!

Схожі рецепти