Морський окунь в вершковому соусі
(покроковий рецепт з фото)
Морського окуня ми давно любимо і поважаємо. Пряні трави і вершки дивовижно доповнюють смак морського окуня. Таке блюдо чудово підійде як для святкового столу, так і для сімейного обіду.
Коли я вперше готувала рибу за цим рецептом, я про всяк випадок в голові тримала рецепт запасний. Приготувала спочатку соус, спробувала його. І тільки після того, як переконалася, що таким соусом рибу щонайменше не зіпсуєш, залила им окушков. А блюдо в результаті вийшло смачним настільки, що я не тільки сама його тепер сміливо готую, але ось і з вами рецептом ділюся. Нехай вам теж буде смачно.
- Окунь морський - 3 штуки
- Перець чорний мелений - 1/8 чайних ложки
- Куркума - 1 Чайна ложка
- Чилі - 1 Чайна ложка
- Оцет - 1/2 чайних ложки
- Цибуля - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
- Помідори черрі - 3 штуки
- Сіль, перець - За смаком
1. Приправте окунь в 1/8 ç.l. Перцю меленого, в 1/2 ç.l. kurkumи, 1/4 - перець чилі і uksuse. Залиште рибу на півгодини маринуватися в спеціях.
2. Обсмажте окуня з обох сторін по 2-3 хвилини з кожного боку на сковороді.
3. Звільніть сковорідку від риби. У неї ж додайте залишився спеції: чорний мелений перець, kurkumu, чилі. Додайте нарізану цибулю, часник. Гасіть на повільному вогні.
4. Додайте помідори черрі, вершки. Доведіть соус до кипіння.
5. У соусі протушкувати рибу протягом 5 хвилин.
6. Готову страву подавайте гарячим.