Рецепт Морква, глазурована в віскі фото

Морква, глазурована в віскі
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Овочі, Морква
Рецепти для схуднення
На обід, На вечерю, На швидку руку
Гарячі страви

Морква, глазурована в віскі - дуже оригінальний, смачний і незвичайний морквяний гарнір, який можна подавати до будь-якого м'ясної страви. Здивуйте гостей або домашніх!

Всі ми пробували морква, і всі ми (ну, або майже все) пробували віскі. Цікаво, що буде, якщо змішати віскі і морква? А вийде, друзі, дуже смачний і оригінальний гарнір з солодкуватим присмаком, який можна подавати до будь-якого м'ясної (а можливо, і не тільки м'ясного) блюду. Що, однозначно - гостей можна здивувати і гарніром.

  • Вершкове масло - 100 грам
  • Морква - 1 кілограм
  • Віскі - 1/2 склянки
  • Сіль, перець - - За смаком
морква, глазурована в віскі - фото крок 1
Моркву чистимо і нарізаємо товстими кільцями.
морква, глазурована в віскі - фото крок 2
Вершкове масло розтоплюємо в сковороді.
морква, глазурована в віскі - фото крок 3
Викладаємо морква (не всю - стільки, скільки вільно поміщається в сковороді, тобто кожен шматочок повинен повністю лежати на сковороді і не налягати на інші шматочки). Чи не перемішуємо!
морква, глазурована в віскі - фото крок 4
Лише через 45 секунд перевертаємо морква, після чого готуємо ще 45 секунд і витягаємо морква на тарілочку. Загальний час приготування не повинно перевищувати 90 секунд.
морква, глазурована в віскі - фото крок 5
Аналогічним способом готуємо залишилася моркву.
морква, глазурована в віскі - фото крок 6
Тепер ту ж сковороду нагріваємо на швидкому вогні, наливаємо в неї віскі і відразу ж відходимо - інакше можете залишитися без вій. Даємо віскі прогоріти 10-20 секунд.
морква, глазурована в віскі - фото крок 7
Потім зменшуємо вогонь до середнього, додаємо в сковороду вершкове масло (де до 75 грамів).
морква, глазурована в віскі - фото крок 8
Коли масло почне танути, додаємо в сковороду коричневий цукор.
морква, глазурована в віскі - фото крок 9
Помішуючи, доводимо суміш до слабкого кипіння.
морква, глазурована в віскі - фото крок 10
Як тільки рідина в сковороді почне міхур, додаємо в неї морква.
морква, глазурована в віскі - фото крок 11
Накриваємо сковороду кришкою і готуємо 5 хвилин.
морква, глазурована в віскі - фото крок 12
Залишається тільки посолити, поперчити і зняти з вогню.
морква, глазурована в віскі - фото крок 13
Подаємо морква, полив залишилася в сковороді рідиною (це ж віскі! ) і посипавши свіжою зеленню.
морква, глазурована в віскі - фото крок 14
Смачного!

Схожі рецепти