Морква, глазурована в віскі
(покроковий рецепт з фото)
Морква, глазурована в віскі - дуже оригінальний, смачний і незвичайний морквяний гарнір, який можна подавати до будь-якого м'ясної страви. Здивуйте гостей або домашніх!
Всі ми пробували морква, і всі ми (ну, або майже все) пробували віскі. Цікаво, що буде, якщо змішати віскі і морква? А вийде, друзі, дуже смачний і оригінальний гарнір з солодкуватим присмаком, який можна подавати до будь-якого м'ясної (а можливо, і не тільки м'ясного) блюду. Що, однозначно - гостей можна здивувати і гарніром.
- Вершкове масло - 100 грам
- Морква - 1 кілограм
- Віскі - 1/2 склянки
- Сіль, перець - - За смаком
Моркву чистимо і нарізаємо товстими кільцями.
Вершкове масло розтоплюємо в сковороді.
Викладаємо морква (не всю - стільки, скільки вільно поміщається в сковороді, тобто кожен шматочок повинен повністю лежати на сковороді і не налягати на інші шматочки). Чи не перемішуємо!
Лише через 45 секунд перевертаємо морква, після чого готуємо ще 45 секунд і витягаємо морква на тарілочку. Загальний час приготування не повинно перевищувати 90 секунд.
Аналогічним способом готуємо залишилася моркву.
Тепер ту ж сковороду нагріваємо на швидкому вогні, наливаємо в неї віскі і відразу ж відходимо - інакше можете залишитися без вій. Даємо віскі прогоріти 10-20 секунд.
Потім зменшуємо вогонь до середнього, додаємо в сковороду вершкове масло (де до 75 грамів).
Коли масло почне танути, додаємо в сковороду коричневий цукор.
Помішуючи, доводимо суміш до слабкого кипіння.
Як тільки рідина в сковороді почне міхур, додаємо в неї морква.
Накриваємо сковороду кришкою і готуємо 5 хвилин.
Залишається тільки посолити, поперчити і зняти з вогню.
Подаємо морква, полив залишилася в сковороді рідиною (це ж віскі! ) і посипавши свіжою зеленню.
Смачного!