Мигдальний суп
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні пропоную спробувати рецепт з турецької кухні - суп на основі мигдалю. Це легкий вершковий крем-суп. У нього ніжна консистенція і дуже м'який смак.
Докладніше, як приготувати мигдальний суп, я розповім нижче. Замість сухариків суп традиційно прикрашають зернами граната, також можна взяти виноград без кісточок. Рекомендую спробувати обидва варіанти. Вариться суп дуже швидко, а для приготування не потрібно складних продуктів, так що беріть на замітку!
- Мигдаль - 130 грам (необсмаженого)
- Борошно - 1, 5 Ст. Ложки
- Молоко - 2 склянки
- Вода - 3 склянки
- Вершкове масло - 1-2 Ст. Ложок
- Сіль - За смаком
- Чорний перець - За смаком
- Мускатний горіх - За смаком
Підготуйте всі інгредієнти.
Мигдальні горіхи замочіть в гарячій воді на 10-15 хвилин. Потім очистіть від шкірки.
Подрібніть горіхи в блендері до стану дрібної крихти.
У глибокій каструлі розігрійте вершкове масло і злегка обсмажте борошно до золотистого кольору.
Додайте мелений мигдаль. Обсмажуйте ще 2-3 хвилини.
Повільно влийте молоко в каструлю. Перемішайте до однорідної консистенції. Додайте сіль, мускатний горіх і чорний перець.
Додайте воду і доведіть суп до кипіння, зменшіть вогонь і варіть ще 5 хвилин.
Мигдальний суп готовий, подавайте його з сухариками. Приємного вам апетиту!