Мідії по-курортного
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування мідій по - курортному. Основне в цій страві - це мідії. Їх можна купити в магазині в замороженому вигляді, з ними блюдо готувати простіше. Велику роль тут грають спеції.
Кількість порцій: 8
- Цибуля - 2 штуки
- Мідії - 500 грам
- Вино - 100 мілілітрів
- Оцет - 1 Ст. Ложка
- Рідкий дим - 0, 5 чайних ложки
- Морква по-корейськи - 150 грам
- Червоний перець - 1 Чайна ложка
- Чорний перець - 0, 5 чайних ложки
- Оливкова олія - 50 грам
- Соєвий соус - 50 грам
1. Для приготування цієї страви нам треба взяти досить гостру морква по-корейськи (можна приготувати таку моркву і самим).
2. Дістанемо з холодильника мідії і розморозимо їх на відкритому повітрі. У каструлю наливаємо воду, опускаємо туди мідії і не більше двох хвилин їх відварюємо. Потім мідії промиваємо під проточною водою.
3. Очищаємо і нарізаємо тоненькими півкільцями цибулю, трохи скроплюємо його оцтом. Готуємо заправку. З вином і соєвим соусом змішуємо оцет. Сюди додаємо спецій і все добре перемішуємо. Додаємо рідкого диму. Заправці хвилин десять даємо постояти, після чого вона буде готова.
4. Заправку додаємо до мідій, які перед цим так само змішали з приготованим цибулею. Все добре перемішуємо.
5. Даємо мідій хвилин тридцять настоятися.
6. Тепер половину моркви покладемо на дно ємності, потім йдуть мідії, а зверху на мідії знову морква. Накриємо кришкою і на добу відправимо в прохолодне місце. У нас вийде ароматний морський делікатес.