Мідії по-бельгійськи
(покроковий рецепт з фото)
Звичайно, готувати мідії нам припадати не кожен день, але в принципі таким рецептом я розжилася в поїздці на всякий випадок. Свіжі мідії по-бельгійськи готують як основне блюдо для вечірки.
Мідії по-бельгійськи оригінальне і смачне блюдо для любителів морепродуктів. Морепродукти взагалі готуються дуже швидко, інакше мідії стануть гумою. Головна задача, щоб мідії розкрилися, для цього потрібно їх варити в окропі. Можна купити мідії вже очищені, але якщо мідії в раковині, то раковина повинна бути щільно закрита, а самі мідії повинні бути свіжими. Успіхів і приємного апетиту!
- Свіжі мідії - 3 кілограма
- Вершкове масло - 3 Ст. Ложки
- Цибуля - 2 штуки
- Часник - 2 зубчики
- Сухий чебрець - 12 чайних ложок
- Цукор - 2 чайних ложки
- Кріп - 1 Ст. Ложка (нарізаний)
- Вершки - 34 склянок
Підготувати продукти.
У великій каструлі розтопіть вершкове масло, обжарьтецибулю, часник до прозорого кольору. Додати очищені мідії, залийте бульйоном і варіть 5-10 хвилин поки мідії не розкриються.
Викладіть мідії на блюдо.
Мідії повинні злегка охолонути.
У бульйон додати вершки, розчинений у воді крохмаль, спеції. Довести до кипіння. Бульйон повинен злегка загуснути. Опустіть в соус частина мідій.
Подати мідії можна з картоплею фрі і соусом з бульйону в якому варилися мідії.