Рецепт Мідії по-бельгійськи фото

Мідії по-бельгійськи
(покроковий рецепт з фото)

Бельгійська кухня
Риба та морепродукти, Морепродукти, Мідії і гребінці
Рецепти для схуднення
На вечерю, Романтична вечеря
Гарячі страви

Звичайно, готувати мідії нам припадати не кожен день, але в принципі таким рецептом я розжилася в поїздці на всякий випадок. Свіжі мідії по-бельгійськи готують як основне блюдо для вечірки.

Мідії по-бельгійськи оригінальне і смачне блюдо для любителів морепродуктів. Морепродукти взагалі готуються дуже швидко, інакше мідії стануть гумою. Головна задача, щоб мідії розкрилися, для цього потрібно їх варити в окропі. Можна купити мідії вже очищені, але якщо мідії в раковині, то раковина повинна бути щільно закрита, а самі мідії повинні бути свіжими. Успіхів і приємного апетиту!

  • Свіжі мідії - 3 кілограма
  • Вершкове масло - 3 Ст. Ложки
  • Цибуля - 2 штуки
  • Часник - 2 зубчики
  • Сухий чебрець - 12 чайних ложок
  • Цукор - 2 чайних ложки
  • Кріп - 1 Ст. Ложка (нарізаний)
  • Вершки - 34 склянок
мідії по-бельгійськи - фото крок 1
Підготувати продукти.
мідії по-бельгійськи - фото крок 2
У великій каструлі розтопіть вершкове масло, обжарьтецибулю, часник до прозорого кольору. Додати очищені мідії, залийте бульйоном і варіть 5-10 хвилин поки мідії не розкриються.
мідії по-бельгійськи - фото крок 3
Викладіть мідії на блюдо.
мідії по-бельгійськи - фото крок 4
Мідії повинні злегка охолонути.
мідії по-бельгійськи - фото крок 5

У бульйон додати вершки, розчинений у воді крохмаль, спеції. Довести до кипіння. Бульйон повинен злегка загуснути. Опустіть в соус частина мідій.

мідії по-бельгійськи - фото крок 6
Подати мідії можна з картоплею фрі і соусом з бульйону в якому варилися мідії.

Схожі рецепти