Marmitako
(покроковий рецепт з фото)
Соковите, тане в роті м'ясо тунця і молода картопелька в соусі - відмінне спекотне для всієї родини! З цим рецептом мармитако готувати іспанське блюдо в домашніх умовах буде ще простіше.
Пробувала це блюдо в Іспанії. Вирішила спробувати приготувати його і вдома - це не дуже складно. Єдино, чого не вистачає - це достатку свіжих морепродуктів, яке присутнє на іспанських ринках. Для приготування мармитако знадобиться філе тунця, без кісток, можете придбати в супермаркеті свіжозаморожене. Тунець виходить дуже смачним, біле вино надає йому насичений аромат, а калорій в рибі трохи менше, ніж в м'ясі. Дивимося рецепт з фото.
- Філе тунця - 500 грам
- Зелений перець - 0, 5 штуки
- Цибуля - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
- Молода картопля - 800 грам
- Томатна паста - 4 Ст. Ложки
- Біле вино - 250 мілілітрів
- Кубик рибного бульйону - 1 штука
- Оливкова олія - 100 мілілітрів
- Петрушка - За смаком
- Сіль, перець - За смаком
Для початку дрібно порубати цибулю і часник. Зелений перець ріжемо кубиками теж не крупно.
Тепер в каструлі страхуємо все в оливковій олії.
Тепер помийте і почистіть картоплю. Краще використовувати молоду - вона швидше готується і більш смачна.
Поріжте картоплю навпіл і викладіть в каструлю до перцю і цибулі.
Вливаємо вино.
Тепер додаємо томатну пасту.
Тепер заливаємо все юшкою (розведіть кубик в підлозі літрі води і доведіть до кипіння). Можна використовувати і натуральну вуха.
Тим часом ріжемо тунець на середні шматочки.
Коли картопля буде готова, викладаємо зверху шматочки тунця і закриваємо кришку. Солимо і перчимо, по необхідності. Туші хвилин 5.
Наше іспанське мармитако готове! Даємо йому трохи охолонути, подаємо з підливою і прикрасивши зеленню. Смачного!