Маринований лящ
(покроковий рецепт з фото)
Маринований лящ - відмінна закуска на святковий стіл і прекрасне доповнення до відварного або смаженої картоплі з кропом. Маринується лящ з цибулею протягом доби. Рецепт маринування - простий.
Як приготувати маринованого ляща?
1. Відріжте лящеві хвіст і голову, попатраєте, промийте. Нам потрібні філейні частини ляща.
2. Просушіть готове філе паперовим рушником.
3. Розріжте філе на невеликі шматочки - такі, які будете подавати в маринованому вигляді.
4. Викладіть шматочки філе в глибокий посуд, засипте сіллю і поставте в прохолодне місце на 3 годину.
5. Через три години шматочки ляща сполосніть, просушіть. Поперчіть.
6. Цибулину очистіть і наріжте кільцями або півкільцями.
7. В посуду (банку або закривається ємність) шарами викладіть нарізану цибулю і шматочки ляща. Почніть знизу з лука.
8. Влийте в банку оцет і масло.
9. Закрийте ємність і поставте ляща маринуватися на добу в холодильник.
Маринований лящ готовий!
Подавайте з чорним хлібом, маслом, порт, вареним буряком і зеленню.
Смачного!
- Лящ - 1 штука
- Сіль - За смаком
- Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
- Оцет 6-проц. - 3 Ст. Ложки
- Цибулина - 2 штуки
- Чорний перець - За смаком
1. Відріжте лящеві хвіст і голову, попатраєте, промийте. Нам потрібні філейні частини ляща.
2. Просушіть готове філе паперовим рушником.
3. Розріжте філе на невеликі шматочки - такі, які будете подавати в маринованому вигляді.
4. Викладіть шматочки філе в глибокий посуд, засипте сіллю і поставте в прохолодне місце на 3 годину.
5. Через три години шматочки ляща сполосніть, просушіть. Поперчіть.
6. Цибулину очистіть і наріжте кільцями або півкільцями.
7. В посуду (банку або закривається ємність) шарами викладіть нарізану цибулю і шматочки ляща. Почніть знизу з лука.
8. Влийте в банку оцет і масло.
9. Закрийте ємність і поставте ляща маринуватися на добу в холодильник.
Маринований лящ готовий!
Подавайте з чорним хлібом, маслом, порт, вареним буряком і зеленню.
Смачного!