Маринована яловичина з овочами і зеленню
(покроковий рецепт з фото)
Це ще один варіант соковитого, гострого і пряного страви за мотивами китайської кухні. М'ясо маринується довго, зате готується дуже швидко. Переконайтеся самі!
І знову Стир-Фрай - один з моїх улюблених способів приготування соковитих і швидких страв. Обов'язково спробуйте цю яловичину!
- Яловичина - 300-400 грам (нежирна м'якоть)
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Морква - 2 штуки
- Перець угорський - 1 штука (среднеострие)
- Цибуля ріпчаста - 1/2 пучка
- Цибуля - 1/2 пучка
- Часник зелений - 1/2 пучка
- Соєвий соус - 3 Ст. Ложки
- Горілка - 1 Ст. Ложка
- Устричний соус - 1 Ст. Ложка
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Суміш прянощів - 1 Чайна ложка (китайська суміш "усанмянь" )
Наріжте яловичу м'якоть тонкими смужками, замаринуйте її в ложці соєвого соусу з додаванням горілки. Приберіть в холодильник на 2-3 дня, раз в день перемішуйте.
Овочі підготуйте і наріжте соломкою. Зелень наріжте не дуже дрібно.
Розігрійте масло в воке і швидко обсмажте м'ясо до легкої скоринки.
Додайте цибулю, морква і перець. Готуйте пару хвилин, постійно помішуючи.
Влийте в вок соєвий і устричний соус. Я додала ще солодкого соусу хойсін, але це не обов'язково. Пару раз активно перемішайте. Готуйте 2 хвилини.
Викладіть в вок зелень, добре перемішайте і вимкніть нагрів.
Дайте постояти на плиті пару хвилин і сервірують. Можна з рисом або локшиною.