Мандарини в винному сиропі
(покроковий рецепт з фото)
Який же Новий рік без мандаринів? ! Пропоную трохи поекспериментувати і приготувати мандарини в винному сиропі зі спеціями. Цей вишуканий новорічний десерт прекрасно підійде до шампанського!
Я брала для цього десерту міні мандарини, - вони дуже маленькі. Якщо у Вас вони стандартного розміру, то розділіть мандарин навпіл або навіть на 3-4 частини. Хай щастить!
- Мандарин - 6 штук
- Вода - 1 Склянка
- Вино червоне сухе - 1/2 склянки
- Цукор - 1/2 склянки
- Кориця паличка - 1 штука
- Бадьян зірочка - 2 штуки
- Кардамон - 1 штука
1. Мандарини очистіть від шкірки.
2. У каструльку налийте вино, додайте спеції.
3. Додайте цукор, потім воду. Доведіть до кипіння, прокип'ятіть 4 хвилини.
4. Опустіть мандарини і бланшувати їх пару хвилин.
5. Розкладіть мандарини в банки, залийте сиропом. Закрийте і дайте настоятися в холодильнику.
6. Смачного! І щасливого Нового року!