Мамалига з сиром
(покроковий рецепт з фото)
Кавказька кухня
,
Європейська кухня
,
Грузинська кухня
,
Італійська кухня
,
Абхазька кухня
,
Молдавська кухня
Смачна кукурудзяна каша з сиром - приготуйте це просте і ситне блюдо, яке популярне у багатьох країнах і відкрийте для себе новий смак.
Мамалигу можна подавати з чим завгодно - з сиром, з підсмаженою салом і цибулею, з грибами, з бринзою. Я пропоную вам рецепт приготування мамалиги з сиром. Смачне і ситне блюдо зі смаком вашого улюбленого сиру напевно доведеться вам до душі. Єдина складність при приготуванні - це постійне помішування каші при варінні. Але це, я думаю, не відлякає любителів кукурудзи. Отже, читаємо простий рецепт мамалиги з сиром і йдемо готувати.
- Зерно зернових - 1 Склянка
- Вода - 3 склянки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Сир - 150 грам
- Молоко - 0, 5 склянки
- Вершкове масло - 75 грам
- Зелень петрушки - 20 грам
Наливаємо воду в каструлю, солимо і доводимо до кипіння.
Засипаємо в киплячу воду крупу і, весь час помішуючи, варимо на середньому вогні.
Варимо кашу хвилин 20, доти, поки вона не почне відставати від стінок каструлі.
Сир натираємо на крупній тертці. Додаємо в мамалигу разом з вершковим маслом. Розмішуємо до тих пір, поки масло і сир не розтануть і не змішаються з кашею.
Потім доливаємо молоко і насипаємо дрібно посічену зелень петрушки. Молоко - по бажанню. Перемішуємо і подаємо на стіл.