Малиновий фул
(покроковий рецепт з фото)
Малиновий десерт з серії «гості на порозі». Основне завдання - щоб усі інгредієнти були в наявності будинку або був час збігати до найближчого магазину. На приготування десерту ви витратите 15 хвилин.
Такий десерт відмінно доповнить будь-який бранч або полуденну чай. Тим більше, якщо він готується за лічені хвилини. Фруктовий фул є делікатний і дуже легкий весняно-літній десерт і є чимось більшим, ніж просто фрукти зі збитими вершками, підсолодженими цукром. Фул може бути приготований практично з будь-яких видів фруктів, навіть кісточкових, таких як манго або персики, наприклад. Однак найкраще він виходить з ягід, особливо з полуниці або малини.
- Цукрова пудра - 1/2 склянки
- Пісочне печиво - 8 штук
- Листочки м'яти - 10 штук
- Лікер - 3 Ст. Ложки
1. У ємності перемішайте малину, цукор і лікер (або вода, якщо готуєте для дітей) і дайте малині постояти протягом 10-15 хвилин і випустити сік.
2. Коли малина стане м'якшою, придушити її виделкою до пюреобразного стану.
3. Збийте вершки з цукровою пудрою до утворення м'яких піків.
4. Гумової лопаткою в кілька рухів умішайте малинове пюре в вершки так, щоб вийшла така мармурова текстура.
5. Викладайте десерт в креманки, зверху присипаючи крихтою пісочного печива. Прикрасьте листочками м'яти і подавайте до столу.