Фул медамес
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 2
Час приготування: 2 г. 0 хв.
Фул медамес - ароматний і смачний паштет з бобових з додаванням прянощів і спецій. Відмінне блюдо для перекушування. Його можна подати як закуску або дип, зробивши консистенцію рідшою.
Опис приготування:
Фул медамес подають до столу охолодженим, щоб злегка пом'якшити гіркий присмак червоного перцю, але ви можете скуштувати страву відразу ж після його створення. Воно прекрасно вгаязикє почуття голоду на багато годин. Щоб полегшити створення паштету, квасоля найкраще відварювати заздалегідь.
- Квасоля - 150 грам
- Кмин - 4 щіпки
- Паприка солодка - 0, 5 щіпки (мелена)
- Масло оливкове - 4-5 Ст. Ложок
- Часник сушений - 1 Чайна ложка
- Червоний перець гострий - 2 щіпки
- Чорний перець - 4 щіпки (мелений)
- Сік лимонний - 1 Чайна ложка
- Помідор - 2 штуки
- Braai - 3-4 штук (гілочки)
Підготуйте необхідні інгредієнти. З бобових ідеально підійде квасоля, але можна використовувати нут, горох і т.Д.
Квасоля замочіть в теплій воді на 4-6 годин, а ще краще - на ніч. Вранці злийте воду і висипте бобові в каструлю або казан. Залийте теплою водою і помістіть ємність на плиту. Видаліть піну і відваріть до готовності.
Замочені бобові варяться 1-1, 5 годину, НЕ замочені 2-3 годину. Перевіряйте готовність квасолі на смак, при необхідності підливаючи в каструлю гарячу воду. Потім вимкніть і остудіть прямо в бульйоні.
Тим часом всипте в чашу блендера сушений часник, паприка, гострий червоний перець, чорний мелений перець, сіль і кумін. Подрібніть протягом декількох хвилин в крихту.
Висипати в чашу до подрібненим спецій і прянощів відварену квасолю, влийте пару ложок бульйону і лимонний сік. Подрібніть в пюре.
При пюрірованіі додавайте оливкове масло, створюючи ту консистенцію, яка вам більше до смаку: рідку або густу.
Викладіть Фул медамес в піалу або блюдо, промийте помідори і наріжте їх дрібними кубиками, видаляючи серцевину. Викладіть нарізку зверху на паштет, присипте подрібненою зеленню кінзи, зеленого лука, петрушки або кропу - по бажанню. Подайте до столу.