Фул медамес
(покроковий рецепт з фото)
Фул медамес - ароматний і смачний паштет з бобових з додаванням прянощів і спецій. Відмінне блюдо для перекушування. Його можна подати як закуску або дип, зробивши консистенцію рідшою.
Фул медамес подають до столу охолодженим, щоб злегка пом'якшити гіркий присмак червоного перцю, але ви можете скуштувати страву відразу ж після його створення. Воно прекрасно вгаязикє почуття голоду на багато годин. Щоб полегшити створення паштету, квасоля найкраще відварювати заздалегідь.
- Квасоля - 150 грам
- Кмин - 4 щіпки
- Паприка солодка - 0, 5 щіпки (мелена)
- Масло оливкове - 4-5 Ст. Ложок
- Часник сушений - 1 Чайна ложка
- Червоний перець гострий - 2 щіпки
- Чорний перець - 4 щіпки (мелений)
- Сік лимонний - 1 Чайна ложка
- Помідор - 2 штуки
- Braai - 3-4 штук (гілочки)
Підготуйте необхідні інгредієнти. З бобових ідеально підійде квасоля, але можна використовувати нут, горох і т.Д.
Квасоля замочіть в теплій воді на 4-6 годин, а ще краще - на ніч. Вранці злийте воду і висипте бобові в каструлю або казан. Залийте теплою водою і помістіть ємність на плиту. Видаліть піну і відваріть до готовності.
Замочені бобові варяться 1-1, 5 годину, НЕ замочені 2-3 годину. Перевіряйте готовність квасолі на смак, при необхідності підливаючи в каструлю гарячу воду. Потім вимкніть і остудіть прямо в бульйоні.
Тим часом всипте в чашу блендера сушений часник, паприка, гострий червоний перець, чорний мелений перець, сіль і кумін. Подрібніть протягом декількох хвилин в крихту.
Висипати в чашу до подрібненим спецій і прянощів відварену квасолю, влийте пару ложок бульйону і лимонний сік. Подрібніть в пюре.
При пюрірованіі додавайте оливкове масло, створюючи ту консистенцію, яка вам більше до смаку: рідку або густу.
Викладіть Фул медамес в піалу або блюдо, промийте помідори і наріжте їх дрібними кубиками, видаляючи серцевину. Викладіть нарізку зверху на паштет, присипте подрібненою зеленню кінзи, зеленого лука, петрушки або кропу - по бажанню. Подайте до столу.