Макаронник з м'ясом
(покроковий рецепт з фото)
Макаронник з м'ясом відноситься до розряду м'ясних запіканок. Це чудове, просте, смачна страва, яке підійде не тільки дорослим, але і дітям дошкільного віку!
Макаронник з м'ясом подавайте гарячим на обід або вечерю, присипавши рубаною зеленню або полив улюбленим соусом.
Фарш для макаронника можна використовувати як свіжий, так і заморожений, з будь-яких видів м'яса на ваш вибір. Якщо фарш заморожений, попередньо дайте йому відтанути. Макарони також підійдуть абсолютно будь-які, але краще брати великі.
- Фарш - 500 грам (будь-який на ваш смак)
- Макарони - 500 грам
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Часник - 2 зубчики
- Яйця курячі - 2 штуки
- Панірувальні сухарі - 20 грам
- Олія соняшникова - За смаком
- Сіль - За смаком
- Спеції - За смаком
1. До фаршу додайте сіль, пропущені через м'ясорубку цибулю і часник (можна дрібно нарізати його ножем), перемішайте. Викладіть масу на розігріту сковороду, залийте водою і протушкувати протягом 7-10 хвилин до готовності. Бажано не випаровувати всю воду, тоді макаронник буде більш соковитим.
2. Макарони відварити в підсоленій воді і відкиньте на друшляк, щоб стекла вся вода. Залиште їх остигати.
3. Відповідну форму змажте рослинним маслом і присипте сухарями. Коли макарони охололи, додайте в них яйця, перемішайте до однорідного їх розподілу. Викладіть половину макаронно-яєчної суміші в форму, зверху рівномірно розподіліть фарш. Накрийте його шаром залишилися макаронів. Верх присипте сухарями.
4. Запікайте в духовці 20 хвилин при температурі 150 градусів до золотистої скоринки. Макаронник з м'ясом готовий! Смачного!