Макарони з сиром в ріжку
(покроковий рецепт з фото)
Тісто, М'ясо, Субпродукти, Молочні продукти, Сир, Макарони, Листкове тісто, Молоко, Вершкове масло, Бекон
Любителям макаронів в будь-яких проявах пропоную дуже цікавий рецепт, як приготувати макарони з сиром в ріжку. Блюдо дуже незвичайне і не менш смачне. Обов'язково спробуйте і ви!
Макарони з сиром в ріжку - це одночасно і оригінальна порційна подача страви, і смачна начинка. Рожок можна купити в магазині, але я раджу приготувати його самостійно з листкового тіста. Змащений яйцем такий ріжок вийде дуже апетитним! Для такої випічки продаються спеціальні форми, але якщо їх знайти не вдалося, нічого страшного, форму можна зробити самостійно з фольги.
- Листкове тісто - 250 грам
- Макарони відварені - 350 грам
- Бекон - 150 грам
- Сир твердий - 150-180 грам
- Яйце - 1 штука
- Вершкове масло - 50 грам
- Борошно пшеничне - 2 Ст. Ложки
- Молоко - 300 мілілітрів
- Сіль, перець - За смаком
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Листкове тісто вже має лежати на столі хвилин 15. Відразу ж ставте на вогонь каструльку з водою, щоб варити макарони, і включайте духовку.
З фольги зробіть форми для ріжків у вигляді конуса. Для цього фольгу краще скласти втричі, а то і вчетверо.
Розморожене листкове тісто поріжте на смужки шириною 2 см. Цими смужками обмотайте підготовлені форми, починаючи від самої вузької точки.
Змастіть ріжки яйцем і відправте в духовку на 25-30 хвилин (температура - 180 градусів).
Бекон дрібно поріжте і обсмажте на сковороді, щоб він став хрустким. Не забудьте злегка підсолити.
У каструльці розтопіть вершкове масло.
Додайте борошно, добре розмішайте.
Постійно помішуючи, влейте молоко. Варіть соус на повільному вогні, поки він не почне загусати.
Коли соус буде готовий, додайте натертий на крупній тертці сир, енергійно перемішайте, щоб сир рівномірно розподілився і розтанув.
Потім додайте відварені макарони, знову перемішайте.
В кінці додайте обсмажений бекон, залишивши трохи, щоб прикрасити ріжки.
Якраз спекли ріжки. Акуратно дістаньте фольгу і остудіть випічку.
Наповніть ріжки підготовленої начинкою. Зверху прикрасьте залишеним беконом. За бажанням також можна прикрасити дрібно порізаною зеленою цибулею. Їжте із задоволенням!