М'ясо з картоплею в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Картопля і м'ясо - саме вдале поєднання. З їх використанням можна приготувати сотні різноманітних страв на сковороді, в духовці і мультиварці. Розповім, як приготувати м'ясо з картоплею в духовці.
В результаті приготування виходить смачне, соковите і ароматне блюдо. М'ясо можна нарізати шматочками або тушкувати цілим шматком. Крім картоплі використовуйте інші овочі за смаком, наприклад, морква, кабачки, томати. Подавайте блюдо гарячим зі свіжою зеленню і чорним меленим перцем.
- Яловичина - 1, 2 кілограма
- Оливкова олія - За смаком
- Сіль і чорний мелений перець - За смаком
- Цибуля - 1 штука
- Часник - 3 зубчики
- Червоне вино - 180 мілілітрів
- Чебрець - 2 штуки (гілочки)
- Розмарин - 2 штуки (гілочки)
- Яловичий бульйон - 400 мілілітрів
- Лавровий лист - 1 штука
- Картопля - 0, 9-1 кілограма
- Морквина - 6 штук
1
Вимийте м'ясо і відкладіть в сторону. Сковороду розігрійте з оливковою олією і викладіть м'ясо, посипте його сіллю, перцем і обсмажують на сильному вогні по 3-4 хвилини з кожного боку, перекладіть м'ясо в каструлю.
2
Очистіть цибулю з часником і наріжте дрібно. Сковороду поверніть на вогонь, викладіть цибулю і обсмажуйте його 4-6 хвилин, потім додайте часник.
3
Перекладіть вміст сковороди до м'яса, влийте бульйон і червоне вино, додайте гілочки розмарину і чебрецю.
4
Надішліть м'ясо в розігрітий до 140 градусів духовку на 2 годину. Тим часом очистіть і наріжте невеликими шматочками картопля з морквою.
5
Дістаньте каструлю з духовки і викладіть овочі, сіль і poperčite, поверніть каструлю в духовку і готуйте ще 1-1, 5 годину.
6
Перед подачею на стіл розріжте м'ясо на шматочки, видаліть розмарин і чебрець, подавайте блюдо гарячим.