Рецепт М'ясо в червоному вині фото

М'ясо в червоному вині
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
М'ясо , Овочі , Яловичина
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Гарячі страви
Кількість порцій: 4
Час приготування: 4 г. 20 хв.

М'ясо в червоному вині підходить для недільного чи святкового вечері. М'ясо, просочене ароматом овочів, спецій і червоного вина, виходить ніжним і просто тане в роті. Подивіться, як його приготувати.

Опис приготування:

Для цього рецепта підійде будь-яка яловича м'якоть: і пов'язані з zhirkom, навіть жорстке м'ясо після гасіння протягом 2-3 годин стане м'яким і смачним. Якщо м'ясо пісне, то його краще нашпигувати салом перед приготуванням. Готове м'ясо зберігається в холодильнику 3-4 дня.

  • Яловичина - 800 грам (вирізка)
  • Вино - 400 грам (червоне)
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Морква - 2 штуки
  • Стебло селери - 1 штука
  • Масло оливкове - 4 Ст. Ложки
  • Вершкове масло - 1 Чайна ложка
  • Гвоздика - 3 штуки
  • Лавровий лист - 3 штуки
  • Борошно пшеничне - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - За смаком
м'ясо в червоному вині - фото крок 1
Всі овочі почистіть і промийте. Морква і стебла селери наріжте невеликими скибочками, ріпчаста цибуля - кільцями.
м'ясо в червоному вині - фото крок 2
М'якоть яловичини нашпигуйте салом і обв'яжіть кулінарним шпагатом. Одержаний «рулет» обваляйте в борошні з усіх боків. У казанчік або утятницу влийте оливкову олію, покладіть вершкове масло і підготовлене м'ясо.
м'ясо в червоному вині - фото крок 3
Обсмажте м'ясо з усіх боків на середньому вогні до золотистої, хрусткої скоринки.
м'ясо в червоному вині - фото крок 4
Коли шматок м'яса добре обжарится, додайте нарізані овочі, гвоздику і лавровий лист.
м'ясо в червоному вині - фото крок 5
Обсмажуйте м'ясо на помірному вогні, перевертаючи час від часу, поки овочі не стануть злегка сухими. Повільно влийте червоне вино так, щоб процес кипіння не переривати.
м'ясо в червоному вині - фото крок 6
Продовжуйте готувати м'ясо на середньому вогні, поки вино не випарується і не зникне запах алкоголю. Тепер зменшіть вогонь до мінімуму, накрийте м'ясо кришкою і тушкуйте 2-2, 5 годину, перевертаючи його щопівгодини. В середині приготування додайте сіль. Готове м'ясо повинно вийти дуже м'яким. Вимкніть вогонь і дайте м'ясу охолонути 30 хвилин.
м'ясо в червоному вині - фото крок 7
Остигнуло (а краще - холодну) м'ясо наріжте гострим ножем на порційні шматочки.
м'ясо в червоному вині - фото крок 8
З м'ясного соку, що залишився в каструлі, приготуйте густий соус. Подайте його разом з овочами до м'яса. Смачного!

Схожі рецепти