М'ясо в червоному вині
(покроковий рецепт з фото)
М'ясо в червоному вині підходить для недільного чи святкового вечері. М'ясо, просочене ароматом овочів, спецій і червоного вина, виходить ніжним і просто тане в роті. Подивіться, як його приготувати.
Для цього рецепта підійде будь-яка яловича м'якоть: і пов'язані з zhirkom, навіть жорстке м'ясо після гасіння протягом 2-3 годин стане м'яким і смачним. Якщо м'ясо пісне, то його краще нашпигувати салом перед приготуванням. Готове м'ясо зберігається в холодильнику 3-4 дня.
- Яловичина - 800 грам (вирізка)
- Вино - 400 грам (червоне)
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Морква - 2 штуки
- Стебло селери - 1 штука
- Масло оливкове - 4 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 1 Чайна ложка
- Гвоздика - 3 штуки
- Лавровий лист - 3 штуки
- Борошно пшеничне - 1 Ст. Ложка
- Сіль - За смаком
Всі овочі почистіть і промийте. Морква і стебла селери наріжте невеликими скибочками, ріпчаста цибуля - кільцями.
М'якоть яловичини нашпигуйте салом і обв'яжіть кулінарним шпагатом. Одержаний «рулет» обваляйте в борошні з усіх боків. У казанчік або утятницу влийте оливкову олію, покладіть вершкове масло і підготовлене м'ясо.
Обсмажте м'ясо з усіх боків на середньому вогні до золотистої, хрусткої скоринки.
Коли шматок м'яса добре обжарится, додайте нарізані овочі, гвоздику і лавровий лист.
Обсмажуйте м'ясо на помірному вогні, перевертаючи час від часу, поки овочі не стануть злегка сухими. Повільно влийте червоне вино так, щоб процес кипіння не переривати.
Продовжуйте готувати м'ясо на середньому вогні, поки вино не випарується і не зникне запах алкоголю. Тепер зменшіть вогонь до мінімуму, накрийте м'ясо кришкою і тушкуйте 2-2, 5 годину, перевертаючи його щопівгодини. В середині приготування додайте сіль. Готове м'ясо повинно вийти дуже м'яким. Вимкніть вогонь і дайте м'ясу охолонути 30 хвилин.
Остигнуло (а краще - холодну) м'ясо наріжте гострим ножем на порційні шматочки.
З м'ясного соку, що залишився в каструлі, приготуйте густий соус. Подайте його разом з овочами до м'яса. Смачного!