Лососеві кишеньки
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 40 хв.
Лососеві кишеньки - це просто чудове святкове блюдо, здатне стати гідною прикрасою будь-якого столу. Готуються дуже, але результат - не передати словами!
Опис приготування:
Якщо на носі свято (день народження або Новий рік, наприклад), головне меню ви вже склали, але не можете придумати, чим прикрасити стіл, ніж зробити його більш святковим, то лососеві кишеньки - це те, що вам треба. Беремо філе цієї чудової рибки, проробляємо кілька нехитрих процедур - і справді святковий, ефектне і красиве блюдо готове.
- Філе лосося - 750 грам
- Молоко - 500 мілілітрів
- Шпинат - 100 грам
- Часник - 4 зубчики
- М'ясо креветок - 150 грам
- Соєвий соус - 40 мілілітрів
- Кріп - 40 грам
Традиційно, починаємо зі знайомства з інгредієнтами. Ось вони, улюблені.
Починаємо з підготовки філе. Філе моєму, зрізаємо з луски.
Нарізаємо філе на порційні шматочки - такі, як показано на фото.
Кожен шматочок розрізаємо тонким маленьким ножем таким чином, щоб вийшов своєрідний кишеньку. Для наочності дивіться фото.
Тепер дрібно-дрібно рубаємо наші креветки.
Аналогічним чином поступаємо і з часником.
Шпинат теж дрібно рубаємо і змішуємо з часником і креветками. Перемішуємо.
Вийшла сумішшю акуратно начиняє наші кишеньки.
Викладаємо кишеньки в форму для випікання, застелену фольгою.
Змішуємо молоко, соєвий соус і подрібнений кріп.
Соусом заливаємо нашу рибку.
Накриваємо рибу в соусі листом фольги.
Випікаємо 20 хвилин при 180 градусах. Риба не повинна ставати сухий - нехай всередині залишається злегка вогкуватої. Це ж лосось.
Готові кишеньки рекомендую подавати з невеликою порцією рису і зеленим салатом. Приємного святкового апетиту, шановні!