Лососеві кишеньки
(покроковий рецепт з фото)
Лососеві кишеньки - це просто чудове святкове блюдо, здатне стати гідною прикрасою будь-якого столу. Готуються дуже, але результат - не передати словами!
Якщо на носі свято (день народження або Новий рік, наприклад), головне меню ви вже склали, але не можете придумати, чим прикрасити стіл, ніж зробити його більш святковим, то лососеві кишеньки - це те, що вам треба. Беремо філе цієї чудової рибки, проробляємо кілька нехитрих процедур - і справді святковий, ефектне і красиве блюдо готове.
- Філе лосося - 750 грам
- Молоко - 500 мілілітрів
- Шпинат - 100 грам
- Часник - 4 зубчики
- М'ясо креветок - 150 грам
- Соєвий соус - 40 мілілітрів
- Кріп - 40 грам
Традиційно, починаємо зі знайомства з інгредієнтами. Ось вони, улюблені.
Починаємо з підготовки філе. Філе моєму, зрізаємо з луски.
Нарізаємо філе на порційні шматочки - такі, як показано на фото.
Кожен шматочок розрізаємо тонким маленьким ножем таким чином, щоб вийшов своєрідний кишеньку. Для наочності дивіться фото.
Тепер дрібно-дрібно рубаємо наші креветки.
Аналогічним чином поступаємо і з часником.
Шпинат теж дрібно рубаємо і змішуємо з часником і креветками. Перемішуємо.
Вийшла сумішшю акуратно начиняє наші кишеньки.
Викладаємо кишеньки в форму для випікання, застелену фольгою.
Змішуємо молоко, соєвий соус і подрібнений кріп.
Соусом заливаємо нашу рибку.
Накриваємо рибу в соусі листом фольги.
Випікаємо 20 хвилин при 180 градусах. Риба не повинна ставати сухий - нехай всередині залишається злегка вогкуватої. Це ж лосось.
Готові кишеньки рекомендую подавати з невеликою порцією рису і зеленим салатом. Приємного святкового апетиту, шановні!