Кишеньки з яблучними пиріжками
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні хочу поділитися з вами рецептом, як приготувати кишеньки з яблучними пиріжками. Це не тільки рецепт пиріжків, але і оригінальний спосіб їх подачі. Обов'язково спробуйте і ви!
У кишеньки з пергаменту можна покласти не тільки яблучні пиріжки, підійдуть будь-які, мають прямокутну форму. Конвертики з пергаменту виконують не тільки естетичну функцію, але і захисну, ви не забрудниться, якщо пиріжки мають, наприклад, дуже соковиту начинку.
У начинці цієї випічки смак яблука гармонійно поєднується з корицею і мускатним горіхом. Дійсно, це дуже смачно!
- Яблука - 4-5 штук
- Харчова сода - 1/2 чайних ложки
- Вершкове масло - 100 грам
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Обкладинка - 1 Чайна ложка
- Мускатний горіх - 1/2 чайних ложки
- Тісто листкове - 500 грам
- Яйце - 1 штука
- Сіль - 1 щіпка
- Вода - 2 Ст. Ложки
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
Воду змішайте з содою і стільком людям. Вилийте цю рідину на сковороду, додайте вершкове масло і постійно помішуйте, поки масло не розтопиться. Потім додайте в сковороду цукор, трохи солі, корицю і мускатний горіх. Перемішайте.
Яблука наріжте невеликими кубиками. Якщо шкірка у яблук не дуже тверда, то їх можна не очищати, в іншому ж випадку краще шкірку зняти, так начинка вийде ніжніше. Надішліть яблука в сковороду до ароматного соусу і перемішайте.
Готуйте яблука, часто помішуючи, до м'якості і легкої карамелізації.
Листкове тісто необхідно розморозити, розкачайте до товщини 3 мм.
Поріжте тісто на прямокутники приблизно 4х7 см. Прямокутників має бути парна кількість.
На половину прямокутників покладіть яблучну начинку, залишаючи по краях приблизно 5-7 мм.
Краї змастіть збитим яйцем, накрийте зверху прямокутниками тесту, виделкою закріпіть краю. Завдяки тому, що ми змащували краю яйцем, тісто добре зчепиться. Зверху пиріжки також змастіть збитим яйцем, зробіть невеликі надрізи. Перекладіть пиріжки на деко, застелене пергаментом, і запікайте в духовці 20-25 хвилин при температурі 180 градусів. Запікати потрібно до золотистого кольору.
Поки пиріжки печуться, зробіть для них конвертики з пергаменту. Для цього візьміть аркуш пергаменту приблизно 30х40 см. Покладіть перед собою вертикально. Зверху приблизно 1/5 частина подверніте вниз.
Потім нижню частину складіть вдвічі і подверніте вгору.
Складіть так, щоб задня частина була трохи вище передньої.
Переверніть задом наперед і складіть втричі, загорнувши край до середини.
Переверніть лицьовою стороною до себе - вийшов кишеньку, в який прекрасно поміститься пиріжок з яблуками.
Покладіть в конвертики пиріжки з яблуками. Тепер їх зручно їсти, і ви можете не боятися, що забрудниться. Подавайте з чаєм. Їжте із задоволенням!