Пиріг з яблучними трояндами
(покроковий рецепт з фото)
У цьому рецепті ви дізнаєтеся, як приготувати пиріг з яблучними трояндами, неймовірно красивий відкритий пиріг, який стане прикрасою вашого столу! ароматний, ніжний і солодкий пиріг - відмінна випічка!
Сьогодні розповім вам, як приготувати пиріг з яблучними трояндами. Цей пиріг доводить, що кулінарія - це мистецтво! Пиріг неймовірно красивий, але, як не дивно, його дуже легко приготувати. Пісочне тісто, заварний крем і нехитра схема формування трояндочок під силу кожному. Такий випічкою ви можете порадувати кохану людину на свято або приготувати її до домашнього чаювання. Раджу вам додати цей рецепт в свою книгу!
- Борошно - 250 грам(200 г для тесту, 50 г для крему)
- Цукор (для тіста) - 1 Ст. Ложка
- Цукор (для крему) - 100 грам
- Вершкове масло - 140 грам
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Холодна вода - 4 Ст. Ложки
- Жовток - 2 штуки
- Молоко - 500 мілілітрів
- Яблука - 3 штуки
- Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
- Паличка кориці - 1 штука
1. Борошно змішайте з холодним вершковим маслом, додайте цукор, сіль і розітріть все вручну або за допомогою міксера. Додайте 4 ст. L. Холодної води. Сформуйте з цієї маси шар тіста.
2. Покладіть тісто в пакет і відправте в холодильник мінімум на годину. Через годину приступите до формування коржа. Для цього обкласти тісто з двох сторін харчовою плівкою, щоб воно не прилипало до поверхні.
3. Спочатку руками, а потім качалкою розкачати тісто в корж товщиною в півсантиметра. Форму, застелену пергаментним папером, змастіть маслом і рівномірно розподіліть в ній корж, сформувавши при цьому краю. За допомогою вилки зробіть проколи в тесті, щоб воно не здулося. Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці 20 хвилин.
4. Наріжте яблука тонкими пластинками, перемішайте їх з цукром, залийте невеликою кількістю лимонного соку і додайте паличку корицю. Додайте воду і поставте на вогонь. Кип'ятіть яблука приблизно 5 хвилин, але обережно, щоб яблука не зварилися.
5. Приготуйте крем. Для цього відокремте два жовтки, додайте до них цукор і перемішайте. Додайте 100 мл. Молока і 50 г борошна. Перемішайте масу, щоб в ній не було грудочок. Додайте цю суміш в добре розігріті 500 мл. Молока і, постійно помішуючи віночком, варіть до тих пір, поки маса не загусне.
6. Залийте крем в готовий корж. Злийте воду з яблук і дайте їм охолонути. Акуратно звертаючи кожну часточку яблук і загортаючи її навколо попередньої часточки, зробіть троянди з яблук. Прикрасьте ними торт.
7. Пиріг готовий. За бажанням ви можете відправити його в духовку ще на 10 хвилин і присипати цукровою пудрою. Смачного!