Рецепт Пиріг з яблучними трояндами фото

Пиріг з яблучними трояндами
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Тісто, Борошно, Молочні продукти, Фрукти, Яблука, Молоко, Вершкове масло
На полуденок, На святковий стіл, 8 березня
Випічка, Пироги

У цьому рецепті ви дізнаєтеся, як приготувати пиріг з яблучними трояндами, неймовірно красивий відкритий пиріг, який стане прикрасою вашого столу! ароматний, ніжний і солодкий пиріг - відмінна випічка!

Сьогодні розповім вам, як приготувати пиріг з яблучними трояндами. Цей пиріг доводить, що кулінарія - це мистецтво! Пиріг неймовірно красивий, але, як не дивно, його дуже легко приготувати. Пісочне тісто, заварний крем і нехитра схема формування трояндочок під силу кожному. Такий випічкою ви можете порадувати кохану людину на свято або приготувати її до домашнього чаювання. Раджу вам додати цей рецепт в свою книгу!

  • Борошно - 250 грам(200 г для тесту, 50 г для крему)
  • Цукор (для тіста) - 1 Ст. Ложка
  • Цукор (для крему) - 100 грам
  • Вершкове масло - 140 грам
  • Сіль - 1/2 чайних ложки
  • Холодна вода - 4 Ст. Ложки
  • Жовток - 2 штуки
  • Молоко - 500 мілілітрів
  • Яблука - 3 штуки
  • Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
  • Паличка кориці - 1 штука
пиріг з яблучними трояндами - фото крок 1
1. Борошно змішайте з холодним вершковим маслом, додайте цукор, сіль і розітріть все вручну або за допомогою міксера. Додайте 4 ст. L. Холодної води. Сформуйте з цієї маси шар тіста.
пиріг з яблучними трояндами - фото крок 2
2. Покладіть тісто в пакет і відправте в холодильник мінімум на годину. Через годину приступите до формування коржа. Для цього обкласти тісто з двох сторін харчовою плівкою, щоб воно не прилипало до поверхні.
пиріг з яблучними трояндами - фото крок 3
3. Спочатку руками, а потім качалкою розкачати тісто в корж товщиною в півсантиметра. Форму, застелену пергаментним папером, змастіть маслом і рівномірно розподіліть в ній корж, сформувавши при цьому краю. За допомогою вилки зробіть проколи в тесті, щоб воно не здулося. Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці 20 хвилин.
пиріг з яблучними трояндами - фото крок 4
4. Наріжте яблука тонкими пластинками, перемішайте їх з цукром, залийте невеликою кількістю лимонного соку і додайте паличку корицю. Додайте воду і поставте на вогонь. Кип'ятіть яблука приблизно 5 хвилин, але обережно, щоб яблука не зварилися.
пиріг з яблучними трояндами - фото крок 5
5. Приготуйте крем. Для цього відокремте два жовтки, додайте до них цукор і перемішайте. Додайте 100 мл. Молока і 50 г борошна. Перемішайте масу, щоб в ній не було грудочок. Додайте цю суміш в добре розігріті 500 мл. Молока і, постійно помішуючи віночком, варіть до тих пір, поки маса не загусне.
пиріг з яблучними трояндами - фото крок 6
6. Залийте крем в готовий корж. Злийте воду з яблук і дайте їм охолонути. Акуратно звертаючи кожну часточку яблук і загортаючи її навколо попередньої часточки, зробіть троянди з яблук. Прикрасьте ними торт.
пиріг з яблучними трояндами - фото крок 7
7. Пиріг готовий. За бажанням ви можете відправити його в духовку ще на 10 хвилин і присипати цукровою пудрою. Смачного!

Схожі рецепти