Локшина з тофу
(покроковий рецепт з фото)
Локшина з тофу - відмінний вибір для ситної вечері. Тофу - хороший джерело рослинного білка. Низькокалорійний, поєднується з усіма продуктами, головне, вміти його смачно приготувати. Щоб тофу не нагадував мокру губку, ми попередньо запекти його в духовці до хрусткої скоринки. Тоді він збереже пружну текстуру навіть просочившись томатним соусом.
Нижче я докладніше розповім, як приготувати локшину з тофу. Це базовий рецепт, овочі можна замінити на будь-які інші. Ще сюди добре підійдуть томати, цукіні і моркву. А до того, як запекти тофу, його можна не тільки посолити, але і додати будь-які спеції на ваш смак. Тоді страва вийде ще цікавіше.
- Тофу - 150 грам
- Макарони - 120 грам
- Томатний соус для макаронів - 3-4 Ст. Ложок
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
- Сіль - За смаком
- Болгарський перець - 1 штука
- Лук червоний - 1/2 штуки
- Печериця - 5 штук
- Шпинат - 1 пучок
- Крохмаль - 1 Чайна ложка
Підготуйте всі інгредієнти. Розігрійте духовку до 180 градусів.
Промокніть тофу паперовими серветками, щоб прибрати зайву вологу. Наріжте його на маленькі прямокутники і перекладіть в миску.
Додайте масло і сіль, перемішайте. Потім рівномірно обсипте його крохмалем.
Перекладіть тофу в форму для запікання і відправте в духовку на 25 хвилин.
В цей час в киплячій воді відваріть локшину відповідно до інструкції на упаковці.
Наріжте цибулю тонкими півкільцями, а гриби і болгарський перець невеликими скибочками.
Обсмажте цибулю в розігрітій сковороді на середньому вогні.
Додайте болгарський перець і гриби, продовжуйте обсмажувати ще 5 хвилин. Шпинат порвіть руками і додайте в самому кінці. Добре перемішайте.
Дістаньте тофу з духовки і перекладіть в сковороду. Ще раз все перемішайте, щоб тофу просочився соком від овочів і грибів.
Додайте локшину, заправте її томатним соусом. Перемішайте і потім на низькому вогні ще 5 хвилин.
Локшина з тофу готова, смачного!