Рецепт Локшина для «лагман» фото

Локшина для «лагман»
(покроковий рецепт з фото)

Казахська кухня , Киргизька кухня
Тісто
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Супи, Лагман

Лагман - це дуже популярний суп, який готується з м'ясом, овочами і локшиною. Але таку універсальну локшину можна використовувати і для інших страв. Розповім, як приготувати локшину для «Лагмана».

В азіатських країнах локшина продається всюди, але у нас знайти таку складніше. Для приготування класичного «Лагмана» локшину готують обов'язково самостійно. На відміну від європейського варіанту, цю скручують в трубочку і укладають на тарілку, змащують маслом. Для страви локшину відварюють окремо, а потім вже заливають бульйоном і додають інші інгредієнти.

  • Борошно - 280 грам
  • Вода - 100-150 мілілітрів
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
  • Оливкова олія - За смаком
1
У миску всипте невибіленими борошно, потім додайте до неї сіль і перемішайте.
2
У центрі зробіть поглиблення і влийте 50 мілілітрів води, перемішайте, вливайте по столовій ложці води, щоб замісити тісто.
3
Замісити тісто, змочіть руки водою і вимішують тісто 5 хвилин. Якщо воно туге, то влийте ще трохи води.
4
Змастіть тісто рослинним маслом і накрийте його плівкою, потім ще укрийте рушником і залиште на півгодини.
5
Через 30 хвилин зніміть плівку з рушником і розріжте тісто на кілька шматків, скачайте з кожного тонкі ковбаски, змастіть рослинною олією.
6
Кожну ковбаску руками розкачайте в тонку круглу смужку, укладіть локшину в формі равлика на тарілку. Почніть із центру і змастіть оливковою олією, залиште на півгодини.
7
Дістаньте смужки і викладіть їх на обробну дошку і розкачати ще тонше, потім одягніть локшину на руки і розтягніть, як пряжу.
8
Викладіть локшину в киплячу підсолену воду, перемішайте паличкою і накрийте каструлю кришкою, варіть кілька хвилин, потім відкрийте кришку і варіть ще 3 хвилини.
9
Перекладіть локшину в друшляк і опустіть в сотейник з холодною водою. Локшина готова для приготування інших страв.

Схожі рецепти