Лагман локшина
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 5
Час приготування: 1 г. 40 хв.
З давніх-давен локшину для популярного узбецького страви «Лагман» господині готують самостійно. Можна, можливо, звичайно, купити готову, але блюдо буде вже не те. Розповідаю, як приготувати лагман локшину.
Опис приготування:
Ви можете використовувати локшину не тільки для приготування «Лагмана», вона відмінно підходить для інших супів, а також з неї вийде відмінний гарнір, який можна подавати з томатним або вершковим соусом. Можна зробити велику порцію, потім висушити і зберігати її, а використовувати при необхідності.
- Вода - 2 склянки
- Сіль - 2 Ст. Ложки
- Яйця - 4 штуки
- Борошно - 7 склянок
- Рослинна олія - 4 Ст. Ложки
1
Підігрійте воду до кімнатної температури, потім влийте в миску і додайте курячі яйця, сіль і гарненько розмішайте, щоб розчинилися крупинки солі.
2
Просійте борошно і порційно додавайте її до рідких складових.
3
Перекладіть тісто на робочу поверхню і гарненько вимішують протягом 10 хвилин.
4
Сформуйте кому і оберніть його в харчову плівку, залиште на 15 хвилин, щоб тісто відпочило.
5
Через необхідний час розділіть його на 4 частини, кожну розкачати в дуже тонкий пласт.
6
Посипте пласт борошном і обидва краю складіть до центру, знову розкачайте тісто в тонкий пласт.
7
Гострим ножем наріжте тісто тонкими смужками, кожну смужку від центру до країв розкочуйте руками, у вас вийдуть тонкі ковбаски.
8
Розкладіть і висушіть локшину або відразу відваріть її в киплячій воді.