Лагман локшина
(покроковий рецепт з фото)
З давніх-давен локшину для популярного узбецького страви «Лагман» господині готують самостійно. Можна, можливо, звичайно, купити готову, але блюдо буде вже не те. Розповідаю, як приготувати лагман локшину.
Ви можете використовувати локшину не тільки для приготування «Лагмана», вона відмінно підходить для інших супів, а також з неї вийде відмінний гарнір, який можна подавати з томатним або вершковим соусом. Можна зробити велику порцію, потім висушити і зберігати її, а використовувати при необхідності.
- Вода - 2 склянки
- Сіль - 2 Ст. Ложки
- Яйця - 4 штуки
- Борошно - 7 склянок
- Рослинна олія - 4 Ст. Ложки
1
Підігрійте воду до кімнатної температури, потім влийте в миску і додайте курячі яйця, сіль і гарненько розмішайте, щоб розчинилися крупинки солі.
2
Просійте борошно і порційно додавайте її до рідких складових.
3
Перекладіть тісто на робочу поверхню і гарненько вимішують протягом 10 хвилин.
4
Сформуйте кому і оберніть його в харчову плівку, залиште на 15 хвилин, щоб тісто відпочило.
5
Через необхідний час розділіть його на 4 частини, кожну розкачати в дуже тонкий пласт.
6
Посипте пласт борошном і обидва краю складіть до центру, знову розкачайте тісто в тонкий пласт.
7
Гострим ножем наріжте тісто тонкими смужками, кожну смужку від центру до країв розкочуйте руками, у вас вийдуть тонкі ковбаски.
8
Розкладіть і висушіть локшину або відразу відваріть її в киплячій воді.