Рецепт Лагман локшина фото

Лагман локшина
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Узбецька кухня
Борошно , Яйця , Локшина , Яєчна локшина
Дієтичне харчування , Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю
Супи , Лагман
Кількість порцій: 5
Час приготування: 1 г. 40 хв.

З давніх-давен локшину для популярного узбецького страви «Лагман» господині готують самостійно. Можна, можливо, звичайно, купити готову, але блюдо буде вже не те. Розповідаю, як приготувати лагман локшину.

Опис приготування:

Ви можете використовувати локшину не тільки для приготування «Лагмана», вона відмінно підходить для інших супів, а також з неї вийде відмінний гарнір, який можна подавати з томатним або вершковим соусом. Можна зробити велику порцію, потім висушити і зберігати її, а використовувати при необхідності.

  • Вода - 2 склянки
  • Сіль - 2 Ст. Ложки
  • Яйця - 4 штуки
  • Борошно - 7 склянок
  • Рослинна олія - 4 Ст. Ложки
1
Підігрійте воду до кімнатної температури, потім влийте в миску і додайте курячі яйця, сіль і гарненько розмішайте, щоб розчинилися крупинки солі.
2
Просійте борошно і порційно додавайте її до рідких складових.
3
Перекладіть тісто на робочу поверхню і гарненько вимішують протягом 10 хвилин.
4
Сформуйте кому і оберніть його в харчову плівку, залиште на 15 хвилин, щоб тісто відпочило.
5
Через необхідний час розділіть його на 4 частини, кожну розкачати в дуже тонкий пласт.
6
Посипте пласт борошном і обидва краю складіть до центру, знову розкачайте тісто в тонкий пласт.
7
Гострим ножем наріжте тісто тонкими смужками, кожну смужку від центру до країв розкочуйте руками, у вас вийдуть тонкі ковбаски.
8
Розкладіть і висушіть локшину або відразу відваріть її в киплячій воді.

Схожі рецепти