Квасоля
(покроковий рецепт з фото)
Фасолада - просте, ситне і пісне блюдо з квасолі і томатів, популярне в грецькій кухні. Його можна подавати як густу юшку або гарнір. Все залежить від кількості овочевого бульйону.
Рецепт, як приготувати фасолада, досить простий. Самою довгий процес - підготувати і відварити квасолю. Але ви можете скоротити час в рази, використовуючи консервовану квасолю і покласти її в самому кінці гасіння. Приємних вам клопоту на кухні!
- Квасоля - 200 грам
- Лечо - 1 Склянка
- Морква - 1 штука
- Селера - 1 штука (стебло)
- Цибуля - 1 штука
- Масло оливкове - 2 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Розмарин - 1 штука
Підготуйте необхідні продукти. Квасоля заздалегідь замочіть у великій кількості холодної води на 4 годину, замініть воду. Відваріть майже до готовності, протягом 40-50 хвилин. Овочі вимийте і очистіть.
Овочі наріжте дрібними кубиками, пассеруйте на розігрітій олії до м'якості, періодично помішуючи. Посоліть і поперчіть за смаком.
Для однорідної консистенції я перебила лечо в блендері. Влийте лечо, додайте розмарин, цукор за смаком. Гасіть до загустіння.
Додайте відварену квасолю, перемішайте. Влийте окріп (500 мл) чи менше, доводячи блюдо до бажаної густоти. Прогрійте протягом 10 хвилин, зніміть з вогню.
Подавати фасолада з рубаною зеленню і оливками, можна в гарячому і в холодному вигляді. Зберігайте блюдо в емальованому посуді в холодильнику протягом 2-3 діб. Настоявшись в томаті, квасоля стає тільки смачніше.