Квасоля з овочами
(покроковий рецепт з фото)
Квасоля з овочами - традиційне блюдо української кухні. Дуже корисне і смачне. Рекомендується тим, хто на дієті, вегетаріанцям і під час посту.
Квасоля з овочами, приготовлену за цим рецептом, можна їсти і холодної і гарячої. Квасоля - досить важка для шлунка, а ось в поєднанні з овочами дуже навіть нічого. Під час посту вона додасть енергії і сил. Готуйте і насолоджуйтеся!
- Квасоля - 150 грам
- Морква - 2 штуки (середнього розміру)
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Помідори - 4 штуки
- Перець болгарський - 1 штука
- Рослинна олія - 2-3 Ст. Ложок
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Чорний мелений перець - 1-2 Щепоток
- Лавровий лист - 1 штука
Квасоля краще замочити у воді на ніч. Потім воду, в якій замочували квасоля, зливаємо. Ставимо квасоля варити. Заливаємо водою і варимо хвилин 40-60. Для 10-15 хвилин до кінця варіння солимо.
Помідори подрібнюємо в блендері до стану пюре.
Чистий цибулю, морква і перець. Нарізаємо.
Обсмажуємо нарізані овочі на рослинному маслі на повільному вогні хвилин 15-20.
Виливаємо до овочів на сковорідку подрібнені помідори і тушкуємо хвилин 5. Фасоль сварилась. Зливаємо з неї воду. Викладаємо овочі зі сковорідки в каструлю, додаємо квасоля, лавровий лист, сіль і перець. Тушкуємо хвилин 10-15. Усе!