Квасоля з овочами на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Взимку, взявши баночку квасолі з овочами, можна приготувати і салат, і суп, і гаряче. Тому готуйте цього добра якнайбільше. Приготувати квасолю з овочами в домашніх умовах - простіше простого.
Як приготувати квасоля з овочами на зиму? розповідаю.
Я раджу передчасно замочити квасолю, щоб прискорити процес готування. І, звичайно, приготуйте банки для консервації. Для мене найзручніші - півлітрові. Взимку відкрив і з'їв за раз. Якраз на всю сім'ю вистачає!
А тепер візьмемося безпосередньо за консервацію:
1. Відваріть квасоля до напівготовності.
2. Промийте і почистіть все овочі. Моркву натріть на тертці, цибулю порізати кубиками, болгарський перець - соломкою (але занадто НЕ дрібнити).
3. Всі овочі складіть в сковороду на невелику кількість рослинної олії, перемішайте. Залийте їх томатним соком і тушкуйте близько 20 хвилин. Томатний сік, до речі, можна також приготувати самостійно. Для цього потрібно очистити від шкірки помідори, це легко зробите, заливши їх окропом, а потім перейдіть їх на м'ясорубці або блендером.
4. В тушковані овочі додайте квасолю, рослинна олія, сіль, цукор. За смаком поперчіть. Залиште гаситися ще на хвилин 15.
5. Додайте оцет і доведіть до кипіння. Потім можна розливати по попередньо стерилізованим банкам. Не забудьте залишити на ніч під ковдрою, а потім зберігайте в темному прохолодному місці.
На виході у Вас повинно вийти 5, 5 літра квасолі з овочами.
Квасоля з овочами на зиму готова. Смачного!
Проводьте зимові вечори смачно
- Квасоля - 1 кілограм
- Цибуля ріпчаста - 1 кілограм
- Морква - 1 кілограм
- Перець болгарський - 1 кілограм
- Томатний сік - 3 L
- Рослинна олія - 0, 5 L
- Оцет - 100 мілілітрів
- Сіль - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 3 Ст. Ложки
- Перець чорний мелений - - За смаком
Я раджу передчасно замочити квасолю, щоб прискорити процес готування. І, звичайно, приготуйте банки для консервації. Для мене найзручніші - півлітрові. Взимку відкрив і з'їв за раз. Якраз на всю сім'ю вистачає!
А тепер візьмемося безпосередньо за консервацію:
1. Відваріть квасоля до напівготовності.
2. Промийте і почистіть все овочі. Моркву натріть на тертці, цибулю порізати кубиками, болгарський перець - соломкою (але занадто НЕ дрібнити).
3. Всі овочі складіть в сковороду на невелику кількість рослинної олії, перемішайте. Залийте їх томатним соком і тушкуйте близько 20 хвилин. Томатний сік, до речі, можна також приготувати самостійно. Для цього потрібно очистити від шкірки помідори, це легко зробите, заливши їх окропом, а потім перейдіть їх на м'ясорубці або блендером.
4. В тушковані овочі додайте квасолю, рослинна олія, сіль, цукор. За смаком поперчіть. Залиште гаситися ще на хвилин 15.
5. Додайте оцет і доведіть до кипіння. Потім можна розливати по попередньо стерилізованим банкам. Не забудьте залишити на ніч під ковдрою, а потім зберігайте в темному прохолодному місці.
На виході у Вас повинно вийти 5, 5 літра квасолі з овочами.
Квасоля з овочами на зиму готова. Смачного!
Проводьте зимові вечори смачно